Fejre állt rendőrautó a Gyöngyös patakban

Szombathely, Kőszegszerdahely - Motoros üldözés után a Gyöngyös patakba borult egy rendőrautó a Lipp Vilmos utcánál. A rendőrök ép bőrrel megúszták, még keresik a lebontott elejű fekete robogót. Kőszegszerdahelynél egy másik cserbenhagyásos balesetben egy mentő fordult az árokba.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szemtanúk beszámolója szerint egy motoros üldözött az a rendőrautó, amelyik reggel állt fejre a Gyöngyös patakban. Információinkat időközben a rendőrség is megerősítette. 

Kiderült, közlekedési szabálysértés miatt szerettek volna megállítani egy kismotorost, aki azonban nem tett eleget a kérésnek. 

A motoros, amikor észlelte a rendőri jelenlétet, a piros lámpát figyelmen kívül hagyva, látható ok nélkül menekülni kezdett - áll a rendőrség közleményében. A kismotoros rövid menekülést követően elcsúszott, ráadásul pont a rendőrautó előtt.



Rendőrautó szokatlan pózban Fotók: Szendi Péter

A járőrautó vezetője, hogy a végzetes balesetet elkerülje, jobbra rántotta a kormányt, ám ezzel a Gyöngyös-patakba csúszott. A kismotoros pedig elszelelt. A rendőrök közül senki sem sérült meg, az egyenruhások keresik a lebontott elejű kisméretű fekete robogót.



Nem úszták meg szárazon a borulást

A rendőrség kéri a szemtanúkat, illetve mindazokat, akik az eseményről bárminemű információval szolgálhatnak, hogy azt 107 vagy a 06-94/521-037-es telefonszámon tegyék meg.



Vízi rendőr

Ma délelőtt történt egy másik cserbenhagyásos baleset is, Kőszegszerdahely és a velemi elágazó között.

Az MTI tudósítójának eddig hivatalosan meg nem erősített, de a helyszínről származó információja szerint a mentőautó betegért ment, amikor egy szemből érkező személygépkocsi előzni kezdett egy autóbuszt. 

A mentőautó vezetője, hogy elkerülje a frontális ütközést, az út menti árokba kormányozta a járművet. A balesetben egy mentőápoló könnyebben megsérült, a balesetet okozó autó vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!