Fellebbező kéményseprők

Szombathely - Hétfőtől átveszi az új tulajdonos a Vas Megyei Kéményseprő Kft. irányítását. Tegnap sajtótájékoztatón kértek nyilvánosságot a vesztes pályázat képviselői.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kocsis László, a kéményseprő kft. pénteken még hivatalban lévő ügyvezető igazgatója alig szólalt meg a sajtótájékoztatón. Pék Ciprián, a Direkt Média Bt. képviselője (ezzel a céggel együtt pályázott a kéményseprő kft. vezetése és dolgozói csoportja a cég tulajdonjogáért) vitte a szót. Újságcikkekből szereztek tudomást arról, mi hangzott el a közgyűlés után Markó Péter sajtótájékoztatóján, mondta. Nem lehettek jelen, ezért el akarják mondani a saját érveiket. Nem igaz az, hogy a tüntetésre ki lettek parancsolva a kéményseprők. Kis Árpád kéményseprő mester azt mondta, hogy azon a napon mindenki önként, szabadsága terhére volt a téren, a megyeháza előtt reggeltől délig. A kéményseprők komolyan vették a pályázatot. (Folytatás a 3. oldalon)
Valamennyien félhavi fizetésüket tették nyomatékul a pályázathoz (4 milliót adtak össze a dolgozók). Pék Ciprián folytatta: a munkahely biztonságát szavatolta volna, ha mindenki tulajdonrészes lehet. Figyelmen kívül hagyták a pályázatok értékelésénél, hogy ők azt írták: ha az alapárnál, a 40 milliónál többet ajánl a a másik fél, azt ők is vállalják. Nem volt tilos ilyen ajánlatot tenni, mert nem közbeszerzési pályázat volt. Tehát arra számítottak, hogy azonos pénzügyi ajánlat esetén elővásárlási joguk lesz a cég dolgozóinak. Sérelmesnek találták Pék Cipriánék azt is, hogy Markó Péter felemlegette tájékoztatóján Kocsis László MSZP-s tagságát. Voltak aktív szerepvállalók ebben az ügyben jobboldalon is, mondta: Németh László (a privatizáció egyik nyertese) 2002-ben a Fidesz-MPSZ színeiben indult a helyi képviselőségért Szombathelyen.
Kérdéseinkre Pék Ciprián megerősítette: erkölcsi igazsá-gukat keresték a sajtótájékoztató összehívásával. Van-e fellebbezési lehetőségük a privatizációs döntés után? Úgy tudják, hogy a megyei főjegyzőnél fellebbezhetnek a határozat kihirdetését követő 15 napon belül. Ha elutasító döntés születik, bírósághoz is fordulhatnak. "Úgy tűnik, hogy elszántak vagyunk az ügy végigvitelében", jelezte Kocsis László. A munkát hétfőn is felveszik, dolgukat elvégzik a kéményseprők. 

2005. 02. 26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!