Felújítják a Paragvári iskolát: akadálymentesítés, nyílászáró csere, klubszoba kialakítása

Kicserélik a régi épület összes nyílászáróját, akadálymentesítik az épület földszintjét és klubszobát is kialakítanak a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskolában. A beruházásra kétszázmillió forint uniós támogatást nyert az intézmény.

Peltzer Géza

Kétszázmillió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program Korszerű környezet, korszerű tudás elnevezésű pályázatán a Paragvári Utcai Általános Iskola. A jó hírt kedden közölték az iskola könyvtárában a sajtó képviselőivel.

Kőváriné Fekete Marietta igazgatónő elmondta: legutóbb 1978-ban volt az iskolában felújítás, azóta a nyílászárók, a  vezetékrendszerek teljesen amortizálódtak. Sok ablakot már egyáltalán nem lehet kinyitni, mindennaposak a dugulások. A pályázati pénzhez  22 millió forintot hozzátesz a város is, hallottuk dr. Puskás Tivadar polgármestertől, és azt is megtudtuk, hogy nem külső cég, hanem a város lesz a beruházás projektmenedzsere. A szerződés megkötése után a műszaki felmérés, majd a pályáztatás előzi meg a konkrét munkákat, melyeknek jövő szeptemberig be kell fejezni a pályázat szerint.

A munkák alatt a régi épület összes nyílászáróját kicserélik, a B épület földszintjét akadálymentesítik, fejlesztőszobát, klubhelyiséget alakítanak ki, felújítják a szabadtéri sportszereket, a tornaterem tetejére napelemek kerülnek. Megújul a homlokzat is, amely hőszigetelt vakolatot kap.

Marton Zsolt  alpolgármester hozzátette: a város négy oktatási intézménye is megújul viszonylag rövid időszak alatt (a Paragvári utcai Általános Iskolán kívül a Nagy Lajos Gimnázium, a kereskedelmi szakközépiskola és a Losonczi utcai óvoda),  ilyenre hosszú évek óta nem volt példa a városban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!