Fiktív nőszeméllyel él a Showder Klub sztárja (képgalériával)

<b>Szombathely</b> - Kovács András Péter kiskorában irodalomtanár, de legfőképp pap szeretett volna lenni. Jelenleg humorista, és majdnem Solymáron él egy fiktív nőszeméllyel. Dumaszínház a Palace Caféban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szerda este ismét támadást indítottak a dumaszínházas fiúk a szombathelyiek rekeszizma ellen. Kovács András Péter és a Szomszéd Néni Produkciós Iroda lépett színpadra, a stand up comedy hazai csillagait hónapról-hónapra felvonultató Palace Caféban. A fiatal gagmaneket gyűjtő Showder Klub (ami Fábry Esti Showderjéből nőtte ki magát), hétfő esténként látható az RTL Klub műsorán.

Január lévén a szombathelyi előadás első fele egyértelműen a karácsonyi és a szilveszteri „családi drámákról” szólt, kezdve a január 25-én beszerzett 5 csúcsú, satnya fenyőfától a gyerekkori történetekig. Kovács András Péter szakmáját tekintve jogász, de szeretett volna kukás, rendőr, űrhajós, irodalomtanár és igazából pap is lenni, de végül a humor győzött.



Kovács András Péter, gimnáziumi negyedik végéig pap szeretett volna lenni Fotó: Garai Antal "Atom"

A stand up comedy képviselői sokszor saját életükből merítenek poénos történeteket, így tudtuk meg Kovács András Pétertől, hogy egy ideig Gazdagréten lakott, ahol a híres teleregényt, a Szomszédokat forgatták. A humoristának volt szerencséje megismerni Lenke néni és Taki bácsi összes utódját a lakótelepen, szerinte csak annyit változott a helyzet azóta, hogy a Vágási Feriknek tetkójuk és tuningolt Golfjuk lett. 

A jelenlegi lakhely titkos:

"Most Budapest mellett lakunk, kijjebb költöztünk a városból, de a feleségem megkért, hogy ne áruljam el hova. Mondjuk azt is kérte, hogy ha lehet, akkor róla se beszéljek, így elmondhatom, hogy majdnem Solymáron lakom egy fiktív nőszeméllyel."

Az est másik fellépője a Szomszéd Néni Produkciós Iroda volt, amelyet két kolozsvári fiú, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs alkot. A kicsit székely akcentussal beszélő erdélyi fiúk szerint a magyarság összetartozását legjobban az iwiw fejezi ki, ezért műsorukban nagy hangsúlyt fektettek a közösségi oldalak boncolgatására is.



A Szomszéd Néni Produkciós Iroda (Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc)


Arról, hogy a humoristák élete tényleg annyira vicces-e, mint ahogy a színpadon előadják Kovács András Péter azt mondta: 

"Általában a humoristák a színpadon viccesek, a magánéletben pedig nem, csak összegyűjtjük azokat a vicces dolgokat, amik történnek velünk. Igaz van köztünk olyan is, aki nem tud ebből a szerepből kilépni. Ilyen például Dombóvári István, akire néha már rá is kell szólni a kocsiban, mert a fellépésre menet is poénkodott, a műsorában is poénkodott, hazafelé már nem muszáj. Emellett persze nagyon szeretjük!"

A fellépésről készült képgalériánkat a képekre vagy ide kattintva érheti el.

A Kovács András Péterrel készült interjú ide kattintva olvasható, a szerző blogján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!