Fotóz és táncol Szombathely új diákpolgármestere, Kurucz Hella

Új vezetőt választott a megyeszékhely diáksága. A tizenöt esztendős Kurucz Hella határozottságával, vidámságával, remek terveivel és nem utolsó sorban szépségével levette lábáról a tartalmas programokra vágyó szombathelyi fiatalokat.

Vojnovics Viktória

- Közel két éve veszek részt a Városi Diákönkormányzat (VDÖK) munkájában, ezért mikor úgy döntöttem, hogy indulok Szombathely diákpolgármesteri címéért tisztában voltam azzal, hogy a poszt vállalása milyen felelősséggel jár - kezdi a beszélgetést Hella, majd rögtön hozzáteszi: már a választáson kapott szavazatok, majd a győzelmet követő gratulációk meggyőzték arról, hogy jól döntött. Ez az érzés pedig csak fokozódott, mikor a forradalom és szabadságharc évfordulóján megrendezett városi ünnepségen dr. Ipkovich György polgármestertől átvehette a város kulcsait.

- A VDÖK-öt mint egy remek csapatot ismertem meg, melynek tagjai számíthattak egymásra, segítették a másikat a bajban. Rendezvényeik, programjaik valódi közösségé kovácsolták a résztvevőket, olyan csapattá, ahova valóban jó tartozni. E tapasztalatok alapján úgy gondolom, hogy a diákönkormányzat az előző polgármester idején is remekül működött, ezért csak apróbb változtatásokat tervezek - emeli ki.

- A jövőben szeretném a közös programok szervezésébe és lebonyolításába még inkább belevonni azokat a diákokat, akik nem tartoznak szorosan a VDÖK-höz. Úgy gondolom, hogy ez a fajta együttlét is összekovácsolja a társaságot - teszi hozzá Hella, aki jelenleg a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kilencedik évfolyamos tanulója.

- Ahhoz, hogy a diákok összetartsanak, s ne legyen az egyes iskolák tanulói között ellentét, olyan programokra van szükség, amelyek a tanulók minden korosztályát megmozgatják - hangsúlyozza, majd hozzáteszi, éppen ezért az újonnan felálló VDÖK első feladata az lesz, hogy felmérést készít a diákok körében arról, hogy milyen programokon, rendezvényeken, képzéseken vennének részt szívesen a következő egy esztendőben.

- A felmérés tapasztalatait felhasználva szeretnénk kialakítani a következő időszak programtervét, úgy, hogy az új javaslatokat ötvözzük a VDÖK már hagyományos rendezvényeivel. Így természetesen nem marad el a VDÖK tábor, s a diáknapok sem. A programok mellett nagyobb hangsúlyt fektetnénk a képzésekre is: pályázatírást, programszervezést, érdek- és jogérvényesítést egyaránt hallgathatnak a diákok. A tervek között szerepel egy weboldal szerkesztése is, amelyen a VDÖK-ös hírekről informálódhatnak majd a szombathelyi fiatalok - sorolja a terveket Hella, s abban is beavat, hogy az újonnan felálló VDÖK egy, a drog világnapjához kapcsolódó programsorral debütál majd.
 
-Számomra fontos, hogy a szervezett programok lefedjék a diákok igényeit, ezért figyelni fogok arra, hogy a személyes érdeklődésen ne befolyásolja a szervezet programokat - mondja, majd elárulja: szabadidejének nagy részét a fotózásnak és a táncnak szenteli. S bár rengeteg feladat vár rá a következő egy évben, a tanulás, különösen a nyelvi képzés továbbra is fontos számára, hiszen a gimnázium után nemzetközi tanulmányok szakon szeretné folytatni tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!