Gálvölgyi János lesz a szombathelyi szimfonikusok igazgatója?

<b>Szombathely</b> - A múlt vasárnapi Heti Hetes adását <em>Jáksó László</em> a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára kiírt pályázattal kezdte, miszerint feltétel a büntetlen előélet, vagy az angol nyelv ismerete.<em> Gálvölgyi Jánost</em> érdekelte az állás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A pályázati feltételek között utolsóként felsorolt követelmény azt sugallja, hogy zenekari igazgató lehet, aki már volt büntetve, de csak akkor, ha tud angolul. 

A pályázatot kiíró Vas Megyei Önkormányzat eredetileg természetesen nem így gondolta, de egy rossz fogalmazás miatt a kiírás mégis így jelent meg azon a honlapon, amelyen a közigazgatási állásokat meg kell hirdetni. 

Az önkormányzatnál érdeklődésünkre azt mondták, rosszkor, rossz billentyűt nyomott meg az a kolléga, aki a kód birtokában feltette a pályázatot a közigazgatási álláshirdetések közé, és később már nem állt módjában kijavítani azt. 

Hogy ki juttatta el a hibásan begépelt szöveget a kereskedelmi tévéhez, nem tudják, tény, hogy Jáksó László ezzel kezdte műsorát január 11-én este. Az adásban Gálvölgyi János fel is tette a többieknek a kérdést: Hát megpályázzuk az állást? Hernádi Judit pedig beakart tojni a hír hallatán.




Több mint fél éve nincs kinevezett igazgató a szimfonikusok élén  Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!