Haladás: csütörtökön megműtik Iszlai Bencét

A Haladás Sopron Bank védekező középpályására, Iszlai Bencére csütörtökön kisebb műtét vár, egy cisztát távolítanak el a szájpadlásából. A játékos azonban szombaton Siófokon már mindenképpen játszani szeretne.

Vas Népe

Iszlai Bence azon Haladás-játékosok közé tartozik, akik tavasszal egyenletes, és ami a legfontosabb, jó teljesítményt nyújtanak - írja a www.haladas.hu. Az U21-es válogatott középpályás múlt szombaton, az Újpest ellen is megtett minden tőle telhetőt, annak tükrében különösen becsülendő teljesítménye, hogy fogbetegsége miatt a múlt héten nem tudott rendesen edzeni - ráadásul fájdalomcsillapítókkal teletömve válllalta a meccset. Iszlainak ugyanis cisztát találtak a fogínyén, amit csütörtökön operálnak le.

- Múlt kedden nem éreztem valami szuperul magam, másnap reggel pedig arra ébredtem, hogy fáj és rendesen bedagadt a bal arcom - mondta Iszlai Bence a haladas.hu-nak. - Szóltam a csapatorvosnak, aki elküldött egy büki fogorvoshoz. Megröntgeneztek, és kiderült, az egyik fogínyemen ciszta nőtt. Kaptam fájdalomcsillapítókat, gyuladdáscsökkentőket, de a csütörtöki tréningen még Mickey-egérhez hasonlították a fejemet csapattársaim, annyira meg volt dagadva. Szerencsére azóta a gyógyszerek hatására jelentősen javult a helyzet, így szombaton játszhattam az Újpest ellen. Igaz, fizikálisan nem bírtam végig a meccset, cserét kértem, a lefújás után elég ramatyul is éreztem magam. Emiatt aztán nem is tudtam elutazni az U21-es válogatott edzőtáborába. Szóval most már nagyjából rendben vagyok, de csütörtökön még vár rám egy műtét, akkor távolítják el a cisztát. Őszintén szólva nem tudom, hogy emiatt játszhatok-e szombaton Siófokon, mindenesetre ha csak az orvos nem tilt el a focitól, én biztosan nem hagyom ki a meccset, nem vagyok egy nyavalygó típus.

- Ami a csapat tavaszi teljesítményét illeti: pozitívum, hogy a mérkőzések nagy részében mi domináltunk, de lehetne több pontunk is, ez a csapat ugyanis többre hivatott - folytatta Iszlai Bence. - Tudásunk alapján a középmezőnyben lenne a helyünk, valahol ott, ahol most a paksiak állnak. Ehelyett még mindig hátrafelé kell tekintgetnünk a tabellán, azt nézzük, hány pontra van mögöttünk a kiesőhelyen álló Vasas. Hogy mi az oka ennek? Minden meccs más és más volt, de az egyértelmű, hogy jobban kellene koncentrálnunk, amikor előnyben vagyunk, talán tudat alatt túlságosan is visszaállunk, ezért pedig már többször is megbűnhődtünk. Öt forduló van hátra, de nem azt számolgatom, hogy hány pontot szerezhetünk még, hanem mindig csak a következő meccsre koncentrálok.

- Nem panaszkodom, szerintem sem játszom rosszul. Artner Tamás gyakran dicsér a meccsek után, de azt szoktam erre mondani neki, hogy inkább futballozzak gyengén de nyerjünk. Múlt nyáron három évvel meghosszabbítottam a júniusban lejáró szerződésemet, úgyhogy egyelőre nem tervezem, hogy váltok. Jól érzem magam a Haladásban, megkapom a bizalmat, nincs okom az ugrabugrálásra. Nyilván idővel szeretnék külföldre szerződni, de egyelőre nem foglalkoztat ez a téma. Hogy hová mennék? A legtöbb játékosnak Anglia és Spanyolország az álma, na, én sem vagyok kivétel. Ugyanakkor jól tudom, hogy Magyarországról egyből nagyon nehéz ebbe a két bajnokságba szerződni, így először én is egy az előzőeknél gyengébb bajnokságba igazolnék, mondjuk Hollandia feküdne nekem. De mondom, ez még odébb van, most a Hali az első.

További Hali-híreket a Haladás Sopron Bank hivatalos honlapján talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!