Haladás-vereség az Újpesttől - Próbajátékosok a Rohonci úton

Kikapott idei első edzőmeccsén a Haladás, Róth Antal tanítványait a Bükfürdőn edzőtáborozó Újpest 2:1-re győzte le. A vasiaknál egy román és székesfehérvári próbajátékos is pályára lépett.

Pum András


Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Diouf, Molnár, Lattestein, Bogdanovics - Simon A., Nagy G. II. félidő: Szép - Csontos, Kuttor, Ardelean, Iszlai - Irhás, Kocsis, Simon Á. - Kovács I., Skriba, Rácz. Edző: Róth Antal.

Újpest: Balajcza - Dudic, Korcsmár, Takács, Vermes - Magosi, Jucemar, Millar, Tóth N. - Kabát (Foxi), Rajczi. II. félidő: Horváth T. - Szokol, Vaskó, Lambulics, Pollák - Barczi, Stokes, Egerszegi, Popovics - Foxi, Simon A.

A Haladásban hiányzott a hosszú ideje maródi Kenesei Krisztián és Kovács Zsolt, valamint az alapozás során megsérült Rajos Gábor-Sipos Norbert-Oross Márton trió. Pályára lépett viszont két próbajátékos: a Videoton 24 esztendős futballistája, a középpályás Kocsis Gábor, valamint a román másodosztályú Nagyvárad, több poszton is bevethető, 19 éves hátvédje, Ardelean Petre. Kocsis a legutóbbi fél évet egyébként az NB II-es Felcsútban töltötte.

Az is biztos, hogy a szombathelyiekkel hírbe hozott kapus, Varga Zoltán nem lesz a Hali kapusa, a játékossal ugyanis megszakadtak a tárgyalások. Nem bújik zöld-fehérbe a 32 éves montenegrói válogatott, az eddig nem nevesített, Radoslav Batak sem, a hátvéd ugyanis Törökországba igazolt.

A hétköznap délelőtti időponthoz képest szépszámú szurkolósereg előtt kezdtek a csapatok, a pálya mellett rengeteg NB III-as és alsóbb osztályú edzőt fedeztünk fel. A csípős hidegben a vendégek kezdték jobban a meccset, de pár perc eltelével a zöld-fehérek is felvették a kesztyűt. Az első helyzet a lilák előtt adódott, a 15. percben a remekül mozgó, fiatal Magosi 14 méteres, jobb oldali lövését bravúrral tolta a léc fölé Rózsa. A 23. percben megsérült Kabát, helyére Foxi állt be. A 27. percben utóbbi 22 méteres lövése kipattant Rózsáról, ám a kapus másodszorra megkaparintotta a lasztit. A 30. percben Bogdanovics elcsente a labdát a tizenhatoson belül Takácstól, majd nyolc méterről jobbról, laposan a hosszú jobb sarokba lőtt (1:0). Nyolc perc múlva a szerb csatár könnyedén megszerezhette volna második gólját is, ám Diouf jobb oldali beadása után  addig-addig pepecselt, amíg hat méteres lövése a kivetődő Balajczában elakadt. Érdekes, hogy a Megyeri útiak skót edzője végig angolul dirigálta játékosait, ám úgy tűnik a játékosok a nyelv alapjaival már megismerkedtek, hiszen láthatóan értették trénerük mondandóit. A skót tréner a játékvezetőnek is odaszúrt egyet, szerinte ugyanis Molnár Balázs magától esett össze - "good present" azaz jó színész, kiabálta a mester.  A 41. percben Rajczi fordult le a védőkről, majd 13 méteres löketét Rózsa nagy vetődéssel tolta a léc fölé.

A szünetben mindkét csapat teljes sort cserélt, és ez bizony meg is látszott a színvonalon. Az újpestiek második csapata azonban nagyobb játékerőt képviselt a vasiakénál, a 68. percben meg is szerezték a vezetést a fővárosiak. Foxi ugratta ki Simon Attilát a jobb oldalon, akit Ardelean fellökött a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a jobb sarokba lőtte (1:1). Az újpesti Simon Attila néhány perc elteltével nem éppen sportpályára illő cselekedettel vétette észre magát. Az egyik partjelző - a kapus Szvorda Melinda - ugyanis behúzott egy lest, ám a csatár másként látta az esetet, és egy öblös "Fogalmatlan, hülye k...." felkiáltással ezt a hölgy és a nézősereg tudomására hozta... A 89. percben Barczi labdáját a lesen álló Foxi átlépte, így Simon üresen mehetett a kapura, és 15 méterről a kivetődő Szép hasa alatt a kapu közepébe gurított (1:2). A 90. percben Iszlai 23 méteres szabadrúgása a felső lécről az ötösön álló Rácz elé pattant, aki kapásból a kapu fölé lőtt.

Kemény, jó meccset láthattak a szurkolók, a kilencven percre valóban elmondható, hogy jól szolgálta a felkészülést. A Haliban különösen Rózsa, Guzmics, Molnár, Bogdanovics nyújtott jó teljesítményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!