Halmosi a Hull Cityé

Hull - Ahogyan azt kedden jeleztük, Halmosi Péter az angol Premier League-ben szereplő Hull Cityhez igazolt. Három plusz egy évre írt alá, a vételára - sajtóhírek szerint - több mint félmilliárd forint, kétmillió font.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hosszas tárgyalások után megállapodott egymással Halmosi Péter áráról jelenlegi klubja, a másodosztályú Plymouth, valamint a Premier League-be feljutott Hull City labdarúgócsapata: a 28 éves magyar válogatott középpályás három plusz egy éves szerződést kötött a Tigrisekkel. Kedden Halmosi sikeresen átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton is új munkaadójánál.

A két klub nem erősítette meg a korábban sajtóinformációk alapján elhangzott kétmillió fontos (586 millió forint) vételárat. 

 -  Úgy gondolom, ez volt Péter utolsó esélye, hogy a Premier League-ben szerepeljen, és megszolgálta a bizalmat. Sok sikert kívánunk neki - nyilatkozta Paul Sturrock, a Plymouth vezetőedzője.

 Amennyiben valós a kétmillió fontos ár, a szombathelyi nevelésű játékos - aki Debrecenből igazolt a szigetországba - a legdrágább magyar futballista lett, megelőzve Gera Zoltánt, akit 2004-ben másfél millió fontért vett meg a West Bromwich Albion a Ferencvárostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!