Huszár Gábor békejobbot nyújt mindenkinek

Szentgotthárdon Huszár Gábor személyében új polgármestert választottak. Korábban tizenkét évig volt képviselő. Problémamegoldó embernek tartja magát, aki átlátja az összefüggéseket, meg akarja találni a megoldásokat.

Szenkovits Péter

Alig múlt ötven esztendős Huszár Gábor, aki a szentgotthárdi polgármesteri székben Viniczay Tibort váltotta. Az új - függetlenként indult - városvezető nős, két egyetemista édesapja.

Alapító tagja az 1985-ben indított 2-es számú általános iskolának, amelynek 1995-ben igazgatói pályafutása elején adományozta a város, a tantestület, a szülői közösség és a diákönkormányzat a Széchenyi István nevet.

- Akkor és azóta is annyi önzetlen segítséget és szeretetet kaptam a város polgáraitól, hogy ez alapvetően meghatározza az emberekhez való viszonyomat. Polgármesterként ebből kívánok visszaadni, vallja, s Széchenyi István híres mondását idézi hitvallásaként: Az ember annyit ér, amennyit használ. A Szentgotthárdon és környékén élő családokon keresztül huszonöt éve nap mint nap szembesülök örömmel és bánattal. Látom a munkanélküliség emésztő jeleit, de érzem a biztos anyagi háttérrel rendelkezők jogos kívánalmait is, fejti ki a Rába-parti kisváros frissen megválasztott első embere. Ha összegeznem kellene eddigi munkámat - szorosan belevéve az elmúlt tizenkét év képviselői feladatait is -, akkor azt kell mondanom, hogy alapjában véve problémamegoldó ember vagyok. Ehhez értek, ezt szeretem csinálni. Átlátni az összefüggéseket, megoldást találni a felmerülő kérdésekre. Polgármesterként minden szentgotthárdit egyenlő mértékben kívánok szolgálni lakhelytől és politikai hovatartozástól függetlenül, megkülönböztetett figyelemmel a gyermekek és idősek érdekeire, hiszen ez egy közösség fejlettségének alapvető fokmérője. A velem együtt gondolkodók a város vezetésén kívánnak változtatni. Békejobbot nyújtok és békességet szeretnék mindenkinek. Legjobb tudásommal arra törekszem, hogy biztonságot és kiszámíthatóságot teremtsek. A családom, barátaim és a csapatom tagjai egy emberként mögöttem állnak. Az elkövetkezendő négy év munkáját, irányvonalát négy alappillérre kívánom helyezni: forró szív, hideg vér, tiszta agy, erős hát - hangsúlyozza Huszár Gábor. 

- Szentgotthárd egysége, egymás segítése, a közösségek erősítése a legfőbb célunk. Mindenkit arra kérek, hogy tudásával, kapcsolataival, hasznos tanácsaival támogassák munkánkat. Segítsenek abban, hogy döntéseinknek megfelelő, kiszámítható háttere legyen. Választási ígéreteink betartása, a még csak részben ismert pénzügyi lehetőségeinhez igazítása, intézményrendszerünk szintentartása, a város működőképességének megteremtése a legnehezebb feladat. Hitelszámla-keretünk elfogyott, tartozásaink milliós nagyságrendűek. A feladatot azonban meg fogjuk oldani - összegez a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!