Iklanberény: Berényi Pált választották polgármesternek

Időközi polgármester-választást tartottak Iklanberényben a korábbi döntetlen eredmény miatt. A vasárnapi szavazáson eldőlt: Berényi Pál (független) lett a polgármester.

Merklin Tímea

Döntetlen (16:16 arányú) eredménnyel zárult a polgármesterválasztás az elmúlt évben Iklanberényben, ahol vasárnap újra szavatak.

- 38 érvényes szavazat volt 2011. január 16-án. 20 szavazattal Berényi Pál (független) lett a polgármester. 18 szavazattal a szintén független jelölt Mészárosné Nagy Mária a második lett a versenyben, aki az előző választáson  képviselőként is megmérette magát, és 12 szavazattal már korábban bejutott a kétfős testületbe - tudtuk meg Horváthné Nagy Ibolya  körjegyzőtől vasárnap este a szavazatok megszámlálása után közvetlenül. Az eredményt hétfőn reggel közzéteszik a falu központjában álló, bolt melletti hirdetőtáblán.

Egyesek számára furcsa volt, hogy az utóbbi hetekben megnőtt a választójogosultak száma: 37-ról 44-re. Ez nyilvánvalóan befolyásolhatta az új szavazás eredményét. Akadt, aki "bundát kiáltott", de a jegyzőnő elmondta: semmilyen szabálytalanság nem merült fel a szavazással kapcsolatban. A  választói névjegyzékben a korábbi választás idején  37 lakos szerepelt, majd később visszakapta a  jogosultságát egy olyan helybeli, aki büntetésből el volt tiltva a közügyek gyakorlásától, de decemberben ez megszűnt. Így 38 fős lett a névjegyzék. Aztán időközben bejelentkeztek hatan állandó lakcímre Iklanberénybe: négy külföldi és két magyar.  Természetesen a külföldiek is szavazhattak, és szavaztak is, mondta a jegyzőnő.

- Eljött mind a hat új ember, és az is, aki el volt tiltva a közügyektől. Mások nem jöttek el: a régebb óta ide bejelentett külföldiek, akik most nincsenek Magyarországon, és néhány középkorú  - mondta Horváthné Nagy Ibolya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!