Illés Béla: a Haladás megcélozhatja a negyedik hely környékét

Illés Béla, a Haladás Sopron Bank sportigazgatója maximálisan elégedett a csapat tavaszi produkciójával, szerinte jövőre előbbre léphet a Hali. Illés nem tervez nagybevásárlást - írja a haladas.hu

Vas Népe

A kisebbségi tulajdonos Halmill Team képviselője, a Haladás Sopron Bank sportigazgatója, Illés Béla úgy véli, bár a dobogós csapatok kiemelkedtek a bajnokságból, a negyedik és tizedik helyen végzett gárdák között nincs nagy különbség - tudta meg a www.haladas.hu.  Ennek megfelelően az egykori kiváló Haladás-futballista jó esélyt lát rá, hogy a 2012/2013-as bajnokságban a zöld-fehér alalulat előbbre léphet és befuthat akár a negyedik hely környékére is.

- Remek tavaszi szezont produkált a csapat, különösen az őszi teljesítményhez viszonyítva dicséretes a fiúk produkciója - jelezte Illés Béla a www.haladas.hu oldalon. - A tavaszi eredmények alapján a Haladás negyedik helyen végzett a bajnokságban - pedig veszélyes zónából indultunk, hiszen télen még mindössze két pontra voltunk a kiesőhelytől. Az őszt egyébként már-már hagyományosan elszúrja a Haladás. Jó döntést hoztunk tehát, amikor Artner Tamást bíztuk meg a csapat irányításával. Hiába gondolkodok, ilyen szereplés után negatívumot nem is nagyon tudok felidézni. A nyolcadik helyre nem lehet panaszunk, mióta visszakerültünk az első osztályba, ennél hátrább nem is végeztünk - egyszer bronzérmesek, háromszor pedig nyolcadikok lettünk. Ez annak tükrében különösen értékes, hogy büdzsénket tekintve biztosan nem vagyunk az első nyolcban.


- A szurkoló viszont mindig többet és többet szeretne. Mi lehet a cél jövőre?

- Természetesen jó lenne mondjuk bajnokságot nyerni, de ahhoz sokkal, nagyságrendekkel több pénzre lenne szükségünk. Úgy vélem az első három együttes - Debrecen, Videoton, Győri ETO - anyagi lehetőségeit figyelembevéve kiemelkedik a mezőnyből. Viszont a negyedik hely egyáltalán nem elérhetetlen, erre bizonyíték lehetett a mostani bajnokság is. A Budapest Honvéd a hajrában rengeteg meccset elveszített, a végén mégis befutott a negyedik helyre. A negyedik és a tizedik helyen végzett csapatok között nincs volt nagy különbség, véleményem szerint ez a következő bajnokságban is így lesz. Ha mondjuk végre egyszer ősszel nem ragadnánk be, lehet esélyünk az előrelépésre. Szóval azt mondom, megcélozhatjuk a negyedik hely környékét. Ebből gondolom kitűnik: a nyolcadik helynél hátrább nem, sokkal inkább előbbre szeretnénk majd végezni.


- Igazolások terén mi az elsődleges szempont?

- Meggyőződésem, hogy a jelenlegi alapcsapatba nem könnyű bekerülni, ezért csak olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik valóban erősítést jelentenek számunkra. Másik fő szempont, hogy ne legyen megfizethetetlen egy futballista - mert ugyan sok jó játékos van, ám legtöbbjük nagyon drága. Tehát olyan focistákat keresünk akik jó képességűek és árban is elérhetőek.

- Találtak ilyeneket?

- Igen, vannak jelölteink, velük már meg is kezdődtek az egyeztetések. A minőség a cél, nem a mennyiség. Annak nincs értelme, hogy idehozunk öt-hat közepes focisát, akik aztán a kispadon ücsörögnek. Ugyanakkor cél, hogy a következő szezonban - a megfelelő arányt figyelembevéve - még több fiatal jusson játéklehetőséghez. Nem véletlenül hoztuk létre ugyanis annak idején az Illés Akadémiát. Az akadémisták egy részét előbb-utóbb értékesítjük, de nagy részük meggyőződésem szerint hosszabb távon is meghatározó játékosa lehet a Haladásnak.

További zöld-fehér hírekért látogasson el a www.haladas.hu oldalra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!