Jordán Tamás folytatná a Szombathelyen megkezdett munkát

A szombathelyi önkormányzat pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, az intézmény jelenlegi vezetője is pályázik és szívesen folytatná a városban megkezdett munkát.

MTI

Szombathelyen egy nagyon sikeres színházalapítás történt, a társulat nagyon jó formában van, három éve lényegében változatlan összetételű, nagyon összeszokott az együttes, amely jelentős művészeti, szakmai sikereket is fel tud mutatni - mondta.
   
Nem véletlen, hogy a Szentivánéj című előadással meghívást kaptak a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, a Kis Lord pedig elnyerte a kritikusok díját.
   
"Nagyon nagy kedvvel folytatnám a munkát, az elmúlt öt évben több szállal is kötődtem a városhoz, családostul itt élek, szombathelyivé váltam, a város vezetésével pedig érzésem szerint harmonikus volt a kapcsolatom, úgyhogy abszolút optimistán nézek a pályázat elé" - tette hozzá Jordán Tamás.
   
Lazáry Viktor (Fidesz), Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: az önkormányzatnak nem titkolt reménye az, hogy Jordán Tamás mellett lesznek más pályázók is a szombathelyi színház vezetésére.
   
"Szeretnénk minél több koncepciót megismerni a színház működésére vonatkozóan, hogy a pályázatok beérkezését követően a kulturális, valamint a pénzügyi,- jogi- és gazdasági bizottság, illetve az az eseti bizottság, amelyben a fenntartók mellett a szakszervezet és a minisztérium delegáltjai is részt vesznek majd, megalapozott véleményt tudjon alkotni" - fűzte hozzá az alpolgármester.
   
Lazáry Viktor elmondta: április 22-ig várják a pályázatokat.

Számításaik szerint az áprilisi vagy a májusi közgyűlésen hozhat döntést az önkormányzat képviselőtestülete az igazgató személyéről.
   
Sajtóhíresztelések szerint a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjának lehetséges pályázójaként felmerült Rudolf Péter, Eperjes Károly és Dömötör Tamás, a WS korábbi főrendezőjének neve is. Rudolf Péter cáfolta a hírt és Jordán Tamás - aki elmondása szerint beszélt vele telefonon - , szintén úgy tudja, hogy nem szeretne pályázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!