Katalin a bálok királynője

2012. január 15., 05:51 szerző: Bajdó Bettina
Osztrosits Katalin neve nem ismeretlen olvasóink előtt. A gyönyörű, fiatal lány 2010-ben megnyerte lapunk szépségversenyét, s elnyert a Vas megye szépe címet. Azóta méltán képviseli különféle rendezvényeken a megyét. Legutóbb a megyei bálon vett részt.

- Mostanában elég kevés a szabadidőm - mondja Osztrosits Katalin. - Sokat tanulok, s a báli szezonban mindig részt veszek egy-pár mulatságon. Múlt hétvégén például megyebálon voltam. Mint Vas megye szépének, fontos a megjelenés, ezért minden egyes bál előtt már hét közben elkezdődik a felkészülés. Általában több  ruhát is felpróbálok, mire eldöntöm, miben jelenek meg az eseményen. Szerencsére nem egyedül kell kiválasztanom az estélyit, ebben profik segítenek nekem. Így volt ez a megyebál előtt is. Több ruhapróbán is voltam, s még varrónőhöz is el kellett vinnem a ruhát. A megyebálnál a fő szempont az volt, hogy hosszú estélyiben jelenjek meg, mivel ez nagyon nívós esemény. Más báloknál több választási lehetőség is van.

Katalin hozzáteszi, kozmetikushoz is folyamatosan  jár, s az esti szereplések előtt profi sminkes és fodrász készíti fel. Fontos, hogy milyen ruhában jelenik meg az adott eseményen, hiszen ehhez igazítják a fiatal lány sminkjét és frizuráját. Ahogy ő fogalmaz, mindennek passzolnia kell, s a frizurának és sminknek még jobban ki kell adnia a ruha szépségét.

- Voltam karácsonyi bálban, s nemsokára itt a horvát bál, azon  minden évben részt veszek - folytatja Vas megye szépe. - Már csak azért is illő  megjelennem, mert az édesapám a toronyi horvát kisebbségi önkormányzat elnöke. Minden évben nagyon jó a hangulat, hiszen a horvátok tudnak mulatni. Erre az alkalomra koktélruhát veszek majd fel, így én is könnyedén rophatom a táncot a többiekkel hajnalig. Ahogy én tudom, már el is keltek a jegyek a bálra, úgyhogy telt ház lesz a vendéglőben.

Katalin szerencsés lánynak tartja magát, jó alakkal áldotta meg az ég. Már egy hónapja nem volt ideje sportolni, mégis kifogástalan az alakja.
- Mostanában minden időmet leköti a tanulás - evez komolyabb vizekre a szépség. 

- Január végén indulok a Szakma kiváló tanulója versenyen, akkor írjuk az írásbelit. Erre készülök gőzerővel. Emellett gyakorlati időmet töltöm. Most erre koncentrálok, ezért a megyebálon kívül nem is vállaltam semmilyen szereplést januárban. Sajnos a barátnőimre is kevesebb időm jut, de azért hetente legalább egyszer megpróbálok összefutni velük egy kávéra vagy egy jó mozifilmre.

A nyelvtanulást sem hagytam abba. Még tavaly elkezdtem horvátul tanulni, áprilisig minden zökkenőmentesen ment. Aztán lehetőségem volt arra, hogy Ausztriában dolgozhassak, s Luxemburgban is eltöltöttem egy hónapot. Most a német nyelv tanulását részesítem előnyben, de a  horvátot is folytatni szeretném. Az alapok már megvannak, s szeretnék eljutni a társalgási szintre is.

Osztrosits Katalin nem egyedül érkezett a megyebálra, egy fiatalember társaságában töltötte az estet. 

- Már több mint egy éve együtt vagyok a párommal, Neubauer Attilával - avat be a részletekbe Katalin. - Már gyermekkorunk óta ismerjük egymást, akár azt is mondhatnánk, hogy egy homokozóban játszottunk. A párom felsőcsatári, csakúgy, mint a nagymamám, ezért gyermekkorunkban sok időt töltöttünk együtt. A barátságból pedig szerelem lett. Közös programokat is tervezünk az idei nyárra. A Balatonhoz mindenképp szeretnénk eljutni, s reményeink szerint valamelyik tenger partján is eltölthetünk majd egy hetet kettesben.

Osztrosits Katalin több éve modellkedik már, így számára fontos, hogy kövesse a divatot. A bálokon viselt ruhái is a legújabb trendeket követik. Ahogy ő fogalmaz, jobban szereti megvásárolni a ruhakölteményeket, mint kölcsönözni. Manapság ugyanis a kölcsönzés és a vásárlás ára nem áll távol egymástól. Ráadásul sokkal szabadabban mozoghat, ha saját ruhában megy a rendezvényekre, mivel nem kell aggódnia azon, hogy esetleg folt esik a ruháján.

Bajdó Bettina

Részletes műsorMűsorok betöltése...