Kétszáz gyerek várta a Haladás-játékosokat Vépen

A vépi Hatos Ferenc Általános Iskola Szülői Munkaközösségének meghívására péntek délután dedikáláson, kispályás focimeccsen jártak a Haladás labdarúgói - olvaható a haladas.hu oldalon.

Vas Népe

Dedikálással, ankéttal egybekötött kispályás focimeccsre volt hivatalos péntek délután a vépi Hatos Ferenc Általános Iskolába a Haladás Sopron Bank három labdarúgója - Tóth Péter, Guzmics Richárd és Jagodics Márk - valamint a zöld-fehérek egyik pályaedzője, Jagodics Zoltán, aki mint tudjuk, egyben Márk édesapja is - olvasható a www.haladas.hu oldalon.

- A Szülői Munkaközösség nevében hívtunk meg néhány Haladás-futballistát iskolánkba, és nem túlzok, ha azt mondom: a gyerekek szinte tűkön ülve várták a játékosokat - tudtuk meg Derdákné Rózsa Hajnalkától, az iskola Szülői Munkaközösségének elnökhelyettesétől. - Miután az ovisok is csatlakoztak az iskolásokhoz, körülbelül kétszáz gyerek zsúfolódott a suli aulájába. Legjobban egyébként talán a nyolcadikas lányokat kavarta fel a labdarúgók látogatása... Négy órától ankétot tartottunk, előre összeírtuk a kérdéseket, majd jómagam feltettem ezeket a játékosoknak. Gyerekeink előzetesen egyébként alaposan felkészültek a labdarúgókból, Tóth Pétertől többek között az iránt érdeklődtek, hogy miért pont ő lett a Hali csapatkapitánya, és mi a feladata. Guzmicsnak pedig például azt a kérdést szegezték, hogy: "Mi az oka, hogy ilyen népszerű játékos?". Jagodics Márkot leginkább a Diósgyőr elleni debütálásáról faggatták. A közelgő EB-re tekintettel az iskolások kíváncsiak voltak, hogy a játékosok és Jagodics Zoli kinek szurkol, illetve szerintük melyik gárda nyeri a viadalt. Körülbelül fél óráig állták a rohamot Guzmicsék, majd következett az autogramosztás, közös fényképek készültek, végül kispályás focimeccsek zárták a délutánt.

- Természetesen igyekeztünk jó házigazdák lenni, ezért Vépről szóló könyvet, bögrét ajándékoztunk a fiúknak, és süteménnyel, üdítővel is vendégül láttuk őket. Tóth Péterék sem érkeztek üres kézzel, dedikált Haladás-mezt és futballabdát kaptunk ajándékba. A mezt és a labdát árverésre bocsájtjuk, a befolyó bevételből pedig a péntek délutánihoz hasonló programokat finanszírozzuk. Remekül sikerült tehát a játékosok látogatása, és szerintem biztos lesz folytatása: legközelebb azokat is meghívjuk, akik ezúttal nem tudtak eljönni - zárta szavait Derdákné Rózsa Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!