Kigyulladt egy vasúti kocsi Celldömölkön: petárda okozhatta a tüzet

<b>Körkép</b> – Milyen volt a 2008-as szilveszter Vas megyében? Az ügyeletek (mentők, rendőrök, tűzoltók) szerint csendesebb, visszafogottabb, mint a korábbi években.

Némethy Mária

Mutatóban egyetlen említésre méltó esemény történt. Celldömölkre szilveszter estéjén, valamivel 9 óra előtt riasztották a tűzoltókat, mert egy személyszállító vasúti vagon égett. A vasutasok gyorsan leválasztották a többitől, félretolták, így sikerült meggátolni, hogy átterjedjen a tűz a szerelvény többi vagonjára. Így „csak” három fülke és a folyosó lángolt. A sárvári tűzoltók vonultak a helyszínre, de fél 11-kor már indulhattak is hazafelé. A vasutasoknak erős a gyanújuk, hogy ezt a tüzet petárdával okozták. 

A mentők ügyeletese azt közölte: ugyan valamivel több ittast szállítottak be, mint egy átlagos napon, de nem volt kirívó a különbség. 

Kukatűz is csak egy helyen fordult elő. Szombathelyen, az APEH székházának udvarán egy szelektív hulladékgyűjtő kapott lángra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!