Kilépések vannak, de nincs veszélyben a vasi MDF (frissítve)

<b>Szombathely</b> - A sajtóhírekkel szemben nem igaz, hogy sorra bomlanak fel az MDF Vas megyei szervezetei, mondta el lapunknak <em>Gróf István.</em> Az MDF megyei elnöke szerint eddig mindössze ketten jelezték hivatalosan (<em>Racker Béla</em>, <em>Nagy Gábor László</em>), hogy kilépnek a pártból.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Annyi tény, hogy Dávid Ibolya elnök asszony szerdai, répcelaki látogatása során bejelentette a megyei választmány és a szervezetek elnökei előtt, hogy akik nem értenek egyet a párt politikájával, jobb, ha önként távoznak, és nem okoznak zavart a későbbiek során _ mondta lapunknak Gróf István. 

Ekkor négy szombathelyi elnökségi tag (Nagy Gábor László, Bozzai Imre György, Kamarás László és Racker Béla) azonnal jelezte szóban, hogy megválik a párttól. (Ők valamennyien a Dávid Ibolyával az országos elnöki tisztségért induló Almássy Kornélt támogatták.) 

Helyükre a szombathelyi tagság új vezetőket választ, ennek időpontját hétfőn tűzik ki. A megyei elnök határozottan cáfolta a sajtóhíreket, miszerint más vasi városokban (Sárvár, Kőszeg, Körmend) is kilépések történtek volna. Annyit azonban hozzátett ehhez, hogy a régi kőszegi MDF-esek visszatérhetnek a pártba, mivel a Racker Béla által saját 2006-os kampányára összeverbuvált tagok várhatóan elhagyják az MDF-et. Sem az 1996-os, sem a 2004-es szakadás (előbbi időpontban alakult meg a távozókból az MDNP, másik alkalommal a Nemzeti Fórum) nem okozott komoly törést az Magyar Demokrata Fórum életében, a mostani kilépések sem rázza meg a pártot, húzta alá Gróf István és hozzátette: szerinte legalább annyian fognak belépni, amennyien távoznak.  


Szerkesztőségünkbe Nagy László Gábor a következő sajtónyilatkozatot juttatta el 

Az MDF-ből történő kilépésünk okai - Nyilatkozat

Az MDF Vas megyei választmányának tagjaiként, és a szombathelyi szervezet elnökségének tagjaiként nem kívánunk tovább asszisztálni a NEM NORMÁLIS MAGYARORSZÁG programjához, ezért a mai nappal kilépünk az MDF-ből.
Nemtelennek, és erkölcstelennek véljük azt az eljárást, amivel az MDF megvált Almássy Kornéltól, akinek bűne, hogy őszintén mert nyilatkozni, s a lehallgatási botrányban való tényleges részvételére azóta sincs valós, közvetlen bizonyíték.
Nem kívánunk tovább olyan politikusokat támogatni, akik programok helyett, bajuszukkal kampányolnak, s sem az emberi méltóság fogalmát, sem az ártatlanság vélelemét nem tartják tiszteletben. Ezért Csapody Miklós és Karsai Péter pártállami szentimentalizmusából nem kérünk.
Sajnálatos módon, mára az MDF-nek nincs valódi üzenete, sem valódi programja a választók felé. Csak hirtelen jött ötletei, melyek hol a középosztály megerősítését mondják ki, hol adóterheinek növelését javasolják.
Sajnos az MDF-ben mára nem a csapatszellem, és az együttgondolkozás, hanem a kicsinyes hatalomféltés, a pozíciók bebetonozása a jellemző, ami gátol minden demokratikus folyamatot, amivel el tudtuk volna érni azt a programot, amit Normális Magyarországnak hívtak.
Nem kívánjuk a szervezetek feloszlatásával hatalomhoz juttatni azokat, akiket jó szerencséjük fújt csak az MDF háza tájára. Nem akarjuk helyettük végezni a piszkos munkát.
Sajnáljuk, hogy azon tagtársaink, akik történelmi nosztalgiából nem akarják belátni mindezt, segítik az MDF utolsó értékének - a demokratikus működésnek – megszüntetését.
Ugyanakkor továbbra is a magyar gazdaság működőképességért, és a nemzet jólétéért kívánunk síkra szállni, minden olyan lehetőséget és fórumot felhasználva, amit jobbító szándék vezérel.
Nem kívánjuk abbahagyni. Van más lehetőség és van más mozgalom, párt mely az adófizetők, a magyar vállalkozók és munkaadók érdekében cselekszik.

Nagy Gábor László
IDF Vas megyei elnök,
leköszönő MDF szombathelyi városi elnökségi tag (2004-2008), megye választmányi tag (2005-2008)
Racker Béla
leköszönő MDF szombathelyi városi elnökségi tag (2002-2008), megye választmányi tag (2000-2008), országos választmányi tag (2004-2006; 2008)
Bozzay Imre György
MDF szombathelyi elnökségének tagja (2008)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!