Kutyatámadás Szombathelyen - megsérült egy nő

Úgy tudjuk, hogy súlyos sérüléseket szenvedett az a nő, akit múlt héten egy nagytestű kutya támadott meg Szombathelyen a Jurisich Miklós utcában. A Szombathelyi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított nyomozást.

Takács Gábor

Portálunknak szemtanú mesélte, hogy múlt hétfőn délelőtt a Jurisich Miklós utcában egy idős nő sétáltatta a kutyáját. Informátorunk elmondása szerint hirtelen egy harci kutya indult el feléjük, a hölgy erre felkapta az ebet, amelyet a nagytestű jószág kitépett a karjai közül. Meg nem erősített hírek szerint a kiskutya elpusztult, gazdáját pedig kutyaharapások miatt súlyos sérüléssel szállították kórházba.

Sikerült beszélnünk egy másik szemtanúval is, aki a Négyesi utcában sétált, elmondta, hogy az egyik Jurisich utcai ház kapuján "kirobbant" egy nagytestű kutya, aki az utcán sétáló nőt megtámadta.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette értesüléseinket, annyit téve hozzá: állampolgári feljelentés alapján, a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozást folytat gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A sérülés fokának megállapítására orvosszakértőt rendeltek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!