Le akarták törni Krisztus fejét Répceszentgyörgyön

Alighogy felújították, máris meggyalázták azt az útszéli keresztet, amit szombaton szentelnek újra Répceszentgyörgyön.

Simon Erzsébet

Répceszentgyörgy és Pósfa között áll egy földút mellett az a feszület, amit a minap valakik meggyaláztak. Dóka Ferenc plébános szerint téglával megdobálták, szerinte azzal a szándékkal, hogy Krisztus fejét letörjék. A vandalizmusról akkor szerzett tudomást Répceszentgyörgy polgármestere, amikor az önkormányzat egyik dolgozója kiment a helyszínre, hogy rendbetegye a kőkereszt környékét. Horváth Károly azt mondja, a keresztet nemrég újította fel saját költségén Szabó Jenő, aki sírkőkészítő üzemet létesített a faluban.

Az évtizedek óta romokban álló feszület Krisztus-alakját teljesen újjá kellett formálni. Az önkormányzat a kereszt környékének rendbetételét vállalta magára, hogy az e hét végére tervezett újraszentelés méltó körülmények közt megtörténhessen. A szóbeszéd szerint suhancok emeltek kezet a Megváltóra. Horváth Károly jelezte is a körzeti megbízottnak a vandál tettet. A sírkőkészítő igyekszik kijavítani a megrongált keresztet a szombati újraszentelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!