Leépít a Yageo is

<b>Szombathely</b> - Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a Yageo Europe Kft. harmincegynéhány dolgozójától kényszerül megválni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A globális gazdasági válság kapcsán  sajnálatos módon  mostanság szinte minden napra jut egy leépítési hír. Most éppen több forrásból is arról értesültünk, hogy a Yageo Europe Kft. kényszerül megválni harmincegynéhány dolgozójától. 

Úgy tudjuk, hogy a passzív elektronikai termékek piacán meghatározó szerepet betöltő tajvani konszern európai disztribúciós feladatait ellátó szombathelyi cége  amúgy a csoportos leépítés szabályait betartva  a napokban a tervezett elbocsátásról  már tágyalásokat kezdett a   dolgozók képviselőivel, értesüléseinket azonban a vállalat  távol-keleti központja nem kívánta kommentálni. 

Ez persze szíve joga, ezzel együtt is jó eséllyel borítékolható azonban, hogy a januári vagy éppen a következő havi statisztikákba már a tajvaniak által elküldött dolgozók létszáma is bekerül. 

Kapcsolódó dossziénk: 

A válság helyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!