Lezuhant egy Cessna sportrepülőgép, meghalt a pilóta

Életét vesztette annak a Cessna típusú sportrepülőgépnek a pilótája, amely szerdán fél négy körül zuhant le a tököli repülőtértől nem messze.

MTI

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a kétszemélyes kisgépben csak a pilóta tartózkodott, aki a balesetben életét vesztette. A rendőrség szakértők, illetve a légügyi hatóság bevonásával vizsgálatot indított.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője közölte, hogy egy Cessna-152 típusú, magyar lajstromban lévő gépről van szó, amelyet felszállás közben, eddig ismeretlen okból ért tragikus kimenetelű baleset. A Közlekedésbiztonsági Szervezet munkatársai a helyszínre tartanak, így bővebb információval csak később tudnak szolgálni - tette hozzá.


Az MTI más forrásból származó információi szerint a HA-LRM lajstromszámú kisgép valami miatt nem tudta sikeresen befejezni a felszállást, ezért zuhant le a tököli reptértől alig egy kilométerre, nehezen megközelíthető terepre. A gép szétroncsolódódott, a pilóta holttestét a tűzoltók szabadították ki. Az üzemanyagtartályban állítólag 60 liternyi üzemanyag van még, de az nem robbant fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!