M85-M86-os út: augusztus elején veszi kezdetét az építkezés

Vát - Információink szerint augusztus elején kezdődnek meg a leendő M85-M86-os gyorsforgalmi út Szombathely és Vát közötti szakaszának építési munkálatai. Jelenleg a geodéziai felmérések keretében a munkaterület határának pontos meghatározása zajlik.

Kelemen Attila

A 2010-es  leállást követően idén  folytatják a leendő M86-os Szombathely és Vát közötti szakaszának kiépítését. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) idén tavasszal írt ki új közbeszerzést, melyen a Magyar Aszfalt Kft. és a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. alkotta Szombathely MK 86 konzorciumot hirdették ki győztesnek. A szerződést május 21-én írták alá, melynek összege 7 milliárd forintot tesz ki.

Utánajártunk, hogy azóta megtörtént-e a munkatreület átadása, illetve merültek-e fel problémák az előkészületek során. Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője elárulta, hogy  a beruházó és a vállalkozó között a munkaterület átadása június 20-án teljeskörűen megtörtént. Sőt, a geodéziai felmérések keretében a munkaterület határának pontos meghatározása is elkezdődött már.

- Jelenleg a munkakezdéshez szükséges előkészítések zajlanak,  a tényleges építési munkálatok augusztus elejétől várhatók.

Megtudtuk azt is, hogy a kivitelezés során munkafolyamattól függően várhatóan 50-100 fő fog részt venni az építésben.

- Távvezeték- és közvilágítás-kiváltás a soron következő feladat, majd ezt követően veszi kezdetét az érdemi kivitelezés. Ezen belül nagy üzemű földmunka várható, valamint a meglévő műtárgyak vizsgálatát követően további hídépítést terveznek a vállalkozók - tette hozzá a kommunikációs vezető, aki azt is elárulta, hogy  a átvételénél nem merültek fel problémák, minden területet át tudtak adni a vállalkozónak.

A 86-os főút Szombathely-Vát közötti szakasz a Győr és Szombathely közé tervezett új, kétszer két sávos gyorsforgalmi közlekedési csatorna része, melynek megvalósításával a Győr-Moson-Sopron megye keletnyugati tengelyét alkotó 85-os számú főút, valamint az északdéli tengelyt alkotó 86-os számú főút forgalma lakott területen kívül lesz vezethető. A beruházás megvalósításával a közlekedési csatorna erős forgalma nem károsítja majd a környezetet, nem zavarja az ott élőket, a közlekedés is biztonságosabbá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!