Május szépe, Horváth Petra hajgyógyászati kezelést kapott ajándékba

Hajgyógyászati kezelésre váltotta be ötvenezer forint értékű ajándékutalványát lapunk szépségversenyének májusi nyertese, a sorokpolányi Horváth Petra.

Nagy Ildikó

A 17 éves Horváth Petra kapta a legtöbb szavazatot lapunk szépségversenyén: így lett május szépe a nap szépéből. A Sorokpolányban élő lánytól nem áll messze a divat és a szépségipar világa: divat- és stílustervező szakon tanul a szombathelyi Teleki Blanka Szakképző Iskolában. A tanulás mellett modellkedik, és fotózásokra is jár.

Petra számára a nyár egy része munkával telik: fotózásokat, divatbemutatókat vállalt, és a vendéglátásban egy pult mögött  is próbál majd helyt állni.
Május szépe csütörtökön a szombathelyi Lívia Szépségszalonban járt, ahol dr. Hende Lívia tulajdonostól átvehette az ötvenezer forint értékű ajándékutalványt.

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a derékig érő hajjal rendelkező lány eldöntse, milyen szolgáltatásra váltsa be ajándékutalványát: a hajgyógyászati kezelés mellett döntött.

Dr. Hende Lívia egy mikro-webkamera segítségével vizsgálta meg a lány hajszálát. A modern technológiának köszönhetően háromszázszoros nagyításban vehette szemügyre a  hajszálat és a hajhagymát. Kiderült: a ránézésre gyönyörű, hosszú hajkoronával nincs minden rendben: a hajhagyma ugyanis elvékonyodott, felszakadt és kivilágosodott.

- Az egészséges hajhagyma egyenes, fekete, a vége pedig kiszélesedik. Petra hajhagymája sajnos nem ilyen, de talán még észrevettük a bajt - magyarázta a szalon tulajdonosa. Aztán a beszélgetés során arra is fény derült, hogy bizony több oka is lehet a kedvezőtlen eredménynek. Petra először arra gondolt, hogy egy megfázás következménye lehet a baj, de kiderült, hogy a mandulája is rendszeresen begyullad, és bizony ez is lehet kiváltó ok.

Dr. Hende Lívia mindenestre megnyugtatta a lányt, amikor elmondta, hogy egy tüzetesebb további hajhagymavizsgálatokat is magában foglaló vizsgálat után biztosan találnak megoldást.

Az egyik út a mezoterápia lehet, amelynek során hat héten keresztül heti egy alkalommal koncentrált hatóanyagokat juttatnak a fejbőrbe, elősegítve ezzel a regenerálódást.

A másik megoldást azok a szalonban kapható speciális hajápoló termékek jelenthetik, amelyeket egy orvoscsapat kísérletezett és fejlesztett ki, és tökéletesít folyamatosan. Ezek otthoni használatával valósággal újjászületik a haj.
Dr. Hende Lívia Petra figyelmét is felhívta arra, hogy nyáron a szokásosnál is több veszélynek van kitéve a haj, hiszen az erős napsütés és a víz egyaránt  károsítja a hajszálakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!