Megfellebbezi a Haladás Fehér Zoltán eltiltását

A Debrecenben kiállított Fehér Zoltán és a Szombathelyi Haladás vezetése is sokallja a védő három bajnokira szóló eltiltását, így megfellebbezi az MLSZ Fegyelmi Bizottságának keddi döntését.

Pum András

Mint ismert, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén három bajnoki mérkőzésre eltiltotta a Debrecenben kiállított Fehér Zoltánt. A Haladás futballistája egy labdáért vívott harcban ütött oda az előzőleg őt ráncigáló Varga Józsefnek - ezért rögtön leküldte a pályáról Iványi Zoltán játékvezető. Első ránézésre kissé súlyosnak tűnik az ítélet, pláne, hogy a visszaesőként eltiltott kaposvár Bojan Vrucina szintén három meccset pihen - pedig - hangsúlyozzuk - ő visszaeső.

Fehér tehát három meccset hagy ki, ami a valóságban - a válogatott mérkőzések miatti szünet miatt - négy hét, legközelebb november 3-án, a Pápa ellen játszhat a 31 éves védő.

- Kedd este már figyeltem a különböző portálokat, és bevallom meglepődtem, amikor megláttam a nevem melletti három meccses eltiltást - tudtuk meg Fehér Zoltántól. - Sokallom, mert a visszaeső kaposvári Vrucina szintén három meccset kapott, míg engem utoljára 2010. novemberében állítottak ki. Visszanéztem az ominózus felvételt, a meccs hevében ugyanis jogtalannak éreztem a kiállítást.  Nos, nem mondom, hogy teljesen alaptalanul állított ki Iványi, de hat-hét hasonló szituáció van egy mérkőzésen. Varga Józsival harcoltunka labdáért, ő kitette a kezét, aztán én is, mindössze ennyi történt, szándékosságról szó sem volt. Nem csúsztam rá senkire, senkinek nem akartam eltörni a lábát, és ugye megverni sem akartam senkit sem. Raádásul utána nem szidtam a bírót. Azzal tisztában voltam, hogy az azonnali piros lap két meccses pauza szokott lenni - ennyit még jogosnak tartottam volna. De három bajnoki? Szívesen megkérdezném a testületet, ugyan miért kaptam ennyit?  Talán rajtam akartak példát statuálni? Az a plusz egy meccs is nagyon sokat számít, mielőbb játszani szeretnék.

- Ráadásul papíron most könnyebb meccsek jönnek.

- Elvileg valóban így van, a hátralévő találkozók nagy részén mi vagyunk az esélyesek, de mindenkit óva intek attól, hogy félvállról vegye a meccseket, mert csak ránézésre tűnnek könnyűnek. Az ugyanakkor igaz, hogy játszottunk például már a Videotonnal, a Győrrel, a Debrecennel, úgyhogy most itt a nagy lehetőség, hogy leszakítsuk a mögöttünk álló együtteseket.

- Fellebbezünk Fehér Zoltán eltiltása ellen, szeretnénk, ha az MLSZ csökkentené büntetését - jelezte Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!