Megsérült egy magyar bányász Spanyolországban

Súlyos munkabalesetet, arcsérülést szenvedett szerdán Spanyolországban egy magyar bányacég munkatársa - jelentette a Diario de León című napilap internetes kiadása, amely értesülést megerősített Tóth Vilmos gijóni tiszteletbeli konzul.

MTI

A 36 éves férfi sérülésének pontos okát a hatóságok még vizsgálják, az orvosi vizsgálat első eredménye ugyanakkor arra utal, hogy berobbant a fejtés megindításához használt lőpor.
   
A bányászt a magyar cég spanyol fővállalkozója, a Hullera Vasco Leonesa üzemorvosa részesítette elsősegélyben a León város közelében lévő bányában, majd helikopterrel egy leóni kórházba szállították, csütörtökre virradó éjjel pedig Valladolid város kórházába vitték át, hogy szemműtétet hajtsanak végre.

Az MTI-nek Tóth Vilmos tiszteletbeli konzul is megerősítette a lapértesülést, miszerint a bányász nincs közvetlen életveszélyben, az éjszakai operáció eredményéről azonban még nem nyilatkoztak az orvosok.
   
A konzul tájékoztatása szerint a körzetben több mint kétszáz magyar bányász dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!