Michael Schumacher a Pannónia-ringen versenyezett (Frissített)

Ostffyasszonyfa - Hihetetlenül hangzik, de igaz: a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher csütörtökön délután Hondával száguldott a Pannónia-ringen egy motorversenyen. Szerdán jött egy magángéppel Sármellékre, az egyik műhelyben autogramot is osztott. A világsztár nyomába szegődtünk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A sportág legeredményesebb versenyzője szerdán délelőtt szigorúan titokban magángépével érkezett Sármellékre, és a Pannónia-ringen már aznap tesztelte a Honda CBR 1000 RR motort. Schumi ezen indult a mai kupán, amit a 600 köbcentis alatti és feletti kategóriában írtak ki. Ma délelőtt a szabad és időmérő edzéseket tartották, a futam háromkor kezdődött. 



Lapunk úgy tudja, Michael Schumacher Mike Wohner bécsi motorversenyző rendezvényére érkezett Vas megyébe, és Pannónia-ringen a Ducati-szerelőműhelyben autogrammot is osztott. A versenyen az egyik német cég tunningolt Hondájával vesz részt - a csapat versenyzője, Martin Bauer nyerte a tavalyi német IDM-bajnokságot, ami a gyorsasági motoros világbajnokság "előszobájának" tekinthető. Információnk szerint Schumacher edzés-eredményei jónak mondhatóak, főleg az időjárási körülményeket figyelembe véve: a hőmérséklet tíz fok alatt marad és időnként hózáporok pásztázzák a pályát.



Sajtóértesülések szerint az idősebb Schumacher fivér kacérkodik a gondolattal, hogy motorra üljön a gyorsasági motoros világbajnokság olaszországi, mugellói futamán, írja a Nemzeti Sport.

Először a L’Équipe szellőztette meg a témát, a francia sportnapilap tudni vélte, hogy a német pilóta szabadkártyával indulna a királykategória mezőnyében.

Michael Schumacher egyébként nagy szerelmese a motoroknak, a Ducatit már kétszer is tesztelte, és az eredményei nem is voltak rosszak.



Exkluzív fotósorozatot itt tekinthetnek meg Michael Schumacher ostffyasszonyfai látogatásáról, az alábbi linken pedig részletesen beszámolunk a világsztár csütörtöki napjáról.

Délutánra már széles körben elterjedt, hogy a világbajnok a Pannónia-Ringen száguld, így több érdeklődő is megjelent a pályán. A délután háromkor megtartott versenyen a ring honlapja szerint Schumacher abszolút első helyezést ért el - éles csatát vívott a második Jure Stibilj-jel.

Fotók: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!