Nagy a baj Körmenden: bezárt a MJUS-park, elküldték a dolgozókat

Pár nap óta az a felirat fogadja a körmendi MJUS Termálpark vendégeit, hogy "Sajnálattal közöljünk, zárva." S valóban: az épületkoplexum csendes, embert nem látni a területén.

Kozma Gábor

Hogy mi történt, azt pontosan még nem lehet tudni. Kerestük a MJUS Termálpark olasz menedzsmentjét, el is jutottunk az ügyvezetőig, aki türelmet kérve későbbi tájékoztatást ígért. Addig is marad a szomorú tény, miszerint Zárva felirat fogadja a látogatót. A parkoló elhagyatott, mint ahogy a presszó is. Amit láttunk, az nem sok, mert az épületkomplexumot teljesen lezárták, ember nem mozog a területén. Egy ablakra ragasztott  papírlap arról tudósít, hogy sajnálattal közlik a bezárás tényét, de semmi több.

S amint az ilyenkor lenni szokott, megindult a szóbeszéd. A hihetőbb verziók egyike, hogy alig két hete   behívatták a dolgozókat és közölték velük: munkájuk a wellnessfürdőben ezennel véget ért. Tény, hogy az olaszok által kivitelezett létesítményt a vártnál kevesebben keresték fel, így a kezdeti tervekből le kellett adni. Az is tény, hogy a válság, amely elérte az olasz pénzügyi piacot is, sem tett jót. Olaszországban újabban szinte lehetetlen fejlesztési hitelekhez jutni.

A MJUS korábban sikerrel pályázott egy szálloda megépítésére. (Ennek a pályázatnak a sorsa, megvalósulásának esélye nem ismert.) A harmadik tény pedig maga a bezárás. Értesülésünk  szerint nincs szó végleges leállásáról, a helyzet, ahogy informátorunk fogalmazott, átmeneti. Vélhetőleg erről is tájékoztat majd az olasz vezetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!