Nagy az érdeklődés a 86-os főút mentén: tájékoztató a perindításról

Tájékoztatót hallhatnak a 86-os főút menti falvak képviselői arról, hogy miképpen perelhetik a közút kezelőjét az életüket megkeserítő hatalmas kamionforgalom miatt.

Simon Erzsébet

Beszámoltunk arról a precedens értékű ítéletről, amely szerint a 86-os számú közút kezelője köteles jelentős összegű kártérítést fizetni egy házaspárnak az életüket elviselhetetlenné és az ingatlanukat eladhatatlanná tevő hatalmas kamionforgalom miatt.

A bősárkányi felpereseket egy civil szervezet, a Levegő Munkacsoport segítette.

A Legfelsőbb Bíróság által jóváhagyott ítélet a  károsultak jogi képviselője, dr. Bendik Gábor szerint remélhetőleg ráébreszti az illetékeseket arra, hogy nem lehet tovább halogatni a hatékony forgalomcsillapító intézkedések megtételét sem a 86-os úton, sem a nagy kamionforgalommal sújtott egyéb utakon.

Dr. Bendik Gábor csütörtökön a 86-os Útbizottság - ez az a főút mentén élő  civilek alakította tömörülés, amely számos alkalommal hirdetett demonstrációt korábban - vendége lesz Hegyfalu.

A művelődési házban kilenc órakor kezdődő eseményen a 86-os út mentén élők Pósfa, Hegyfalu, Vasegerszeg, Vámoscsalád, Répcelak, Páli, Szil, Szilsárkány, Bősárkány és Csorna  képviselői mondhatják el a problémáikat az ügyvédnek, aki tájékoztatja őket a perindítás lehetőségeiről.

Fehér Zoltán, a 86-os Útbizottság elnöke szerint nagy az érdeklődés a jogorvoslat iránt, mivel sem fizikai forgalomcsillapítás, sem a nehéz tehergépkocsik kitiltása nem valósult meg az érintett útszakaszon.
 
A 86-os főút nagy kamionforgalma sokak életét megkeseríti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!