Nyolc sérült egy devecseri buszbalesetben (fotókkal)

Árokba szaladt egy kirándulókat szállító különjárati autóbusz a 8-as számú főúton Ajka és Devecser között szombaton; az utasok közül nyolcan megsérültek.

Napló

A mentőszolgálat ügyeletese elmondta, hogy a helyszínen négy sérültet elláttak, hárman súlyosabban sérültek, végtagtörést, mellkasi sérülést, bordatörést, míg ketten könnyebb, zúzódásos sérülést szenvedtek. Nátrán Albin közölte azt is, hogy öt sérültet az ajkai kórházba szállítottak. A baleset helyszínére mentőhelikopter mellett egy esetkocsit vezényeltek Ajkáról, kettőt pedig Veszprémből.  Dr. Váradi Piroska, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyletese arról tájékoztatott, hogy a busz egy Ikarus típusú különjárat volt. A busz vezetőjének elmondása szerint elromlott a kormányszerkezet, s emiatt irányíthatatlanná vált a jármű, majd az árokba szaladt. A katasztrófavédelem ügyeletese elmondta, hogy a tűzoltók áramtalanították a buszt, a rendőrség vontattatja el a járművet. A baleset körülményeit, okait szakértők bevonásával vizsgálják.

 

11.30

Árokba hajtott egy autóbusz szombaton nem sokkal 11 óra előtt Ajka-Bakonygyepes és Devecser között a 8-as főúton. A mentők, tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, még a balatonfüredi mentőhelikoptert is ide rendelték. Az utasok közül hárman súlyos, öten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították, a főúton pedig egyelőre félpályán megindult a forgalom. Az autóbusz feltehetőleg műszaki hiba miatt hajtott az árokba, a sofőr elmondása szerint a kormányszerkezettel akadt a probléma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!