Oross Márton mesterhármasa: Haladás Sopron Bank -Sopron 4:0

Előkészületi labdarúgó-mérkőzésen a Haladás Oross Márton három, és Tóth Péter egy góljával 4:0-ra verte az NB II-es Sopront.

Vas Népe

Pintér (Boda, Kovács L.)

Haladás Sopron Bank - Soproni VSE 4:0 (4:0). - Szombathely, Illés akadémia, műfű, 100 néző, vezette:

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Horváth A., Tóth P. - Iszlai - Nagy G., Halmosi - Nagy D., Oross, Sipos. Szünet után: Gőcze - Búrány, Jagodics, Devecseri, Farkas - Sluka, Rajos, Szakály - Radó - Skriba, Ugrai. Edző: Artner Tamás.

Sopron: Bozsó (Gyürü) - Peric, Szmiljanics, Bieder, Nagy Z. - Tornyai (Fazekas, a szünetben), Csontos, Lazics, Szabó (Németh V., az 55 percben) – Tamási, Bognár.

Gólszerzők: Oross a 28., a 32., és a 35., Tóth P. a 16. percben.

16. perc: Nagy Dániel bal oldali szögletét a védők Tóth Péter elé fejelték, aki hét méterről, ballal, eldőlve a jobb sarokba lőtt (1:0).

28. perc: Nagy Dániel jobb oldali beadását a röviden érkező Oross akrobatikus mozdulattal, egy védővel a nyakán, jobbal a hosszú, jobb sarokba tekerte (2:0).

32. perc: Nagy Gábor jobbról belőtt labdáját Oross hat méterről, kapásból a bal sarokba vágta (3:0).

35. perc: Ezúttal balról jött a beadás. Halmosi centerezését Oross hét méterről,egyből a jobb sarokba lőtte (4:0).

A Haladásban a beteg Korolovszky Gábor és az Achillesével kínlódó Kenesei Krisztián mellett a kisebb sérüléssel, húzódással bajlódó Kulcsár Kornél-Goran Vujovic duó is kihagyta az edzőmérkőzést. Az ellenfélnél az ex-szombathelyi Csontos Zoltán a kezdőben kapott helyet, a kölcsönadott, sérült Simon Attila viszont az oldalvonal mellől figyelte a meccset.  A farkasordító hidegben kissé álmosan kezdett a Haladás, a Sopron frissebbnek tűnt a mieinknél, ennek ellenére az első tíz percet kiegyenlített játék jellemezte. Ezután fokozatosan fölénybe került a Hali,  jobb,- és bal oldalon sorra gördültek a támadások, ám a befejezésekbe a legtöbbször hiba csúszott. A 16. percben aztán Tóth Péter góljával megszereztük a vezetést, aminek a meccset a kocsijából a kapu mögül néző Keneseinek olyannyira tetszett, hogy örömét harsány dudaszóval adta a publikum tudomására. Az igazi show azonban csak ezt követően következett: Oross Márton hét perc alatt mesterhármast vágott, ráadásul egyik gól sem volt csúnya. Sőt... Mondták is a drukkerek, "Minek ide még csatár, amikor itt van a Marci".

Szünet után teljes sort cserélt Artner Tamás, ám a Rajossal, Slukával megerősített fiatalok is uralták a meccset, Radó András például cseleivel igyekezett halomra dönteni az ellenfél bekkjeit - jelentjük sikerrel tette. Az 51. percben Rajos Gábor 25 méterről lőtt zúgó felső kapufát, ám újabb gól a továbbiakban sem született.

A Hali biztató játékkal verte a másodosztályú Sopront, ráadásul teljesült Artner-mester azon vágya, hogy ezen az edzőmeccsen végre ne kapjunk gólt. Ha nem nagy kérés: ez az állapot tartson ki egészen május végéig.

További hírek, információk a www.haladas.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!