Osztrosits Katalin, Vas megye szépe németül tanul a rokonoktól

Kötelező nyári gyakorlat, fotózások, bemutatók, nyelvtanulás, néhány nap a Balatonon: mozgalmas nyár elé néz Osztrosits Katalin, Vas Megye Szépe.

Nagy Ildikó

Senki ne higgye, hogy azért, mert valakinek korona csillog a fején, elbliccelhet kötelező dolgokat. A szabályok bizony Osztrosits Katalinra, Vas Megye Szépére  is ugyanúgy vonatkoznak, mint társaira. A lapunk szépségversenyén legszebbnek bizonyult lány ruházati eladónak tanul a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában.

Nem véletlenül: a Teleki Blanka Szakképző Iskolában megszerzett ruhaipari technikus bizonyítvány mellé ugyanis nagyon jól jön az új papír, főleg, hogy Kati nagy vágya egy ruhaszalon alapítása és működtetése. Tegyük hozzá azt is, hogy Ausztriában. Így aztán azon sem kell különösebben csodálkozni, hogy a mintegy kéthónapnyi kötelező nyári gyakorlat   amelyet egy szombathelyi áruház fehérnemű osztályán tölt majd el  mellett egy kis nyelvtanulást is bevállal a szépség: osztrák rokonoknál szeretné tökéletesíteni a nyelvtudását.

- Ha jól számolom, összesen húsz szabad napom lesz a nyáron - mondja Kati, aki nem tagadja: a Vas Népe szépségversenye óta megszaporodtak a teendői. Egyre több felkérést kap, és bizony ma már szelektálnia is kell. Beszélgetésünk előtt is egy fotózáshoz készülődött, éppen a megfelelő ruhára vadászott.
Vas Megye Szépe büszkén említi, hogy egy kedvelt Vas megyei cipőbolt is felkérte, hogy legyen a cég arca, azokat a fotókat már el is készítették, meséli. És hogy bemutató vagy fotózás?  Kati azt mondja, ő mindegyiket egyformán szereti.

Osztrosits Katalinnak szerencséje van, hiszen a középiskolában is tolerálják, hogy a tanulás mellett rengeteg elfoglaltsága van. Így akkor is zöld utat kapott, amikor áprilisban beváltotta lapunk szépségversenyének nyereményét, a törökországi nyaralást. A mesés tengerparti szállodában a szépségversenyen megismert, azóta jó barátnőjévé lett Németh Martinával töltött el nyolc csodálatos napot. Még ma is mosolyog, ha eszébe jut, hogy a nyaralás alatt  bárhova  mentek  mindenhol töröknek nézték.

- Ha a kötelezettségeimet letudom, pár napot mindenképpen szeretnék eltölteni a Balatonon - avat be nyári terveibe Kati. Kedvenc nyaralóhelye Siófok, az idén is az lesz az úticél.

- Szeretem a nyáresti összejöveteleket is, a grillezéseket és a kerti partikat. A könnyű nyári koktélokat szintén kedvelem - mondja. Ha akad pár órája, és az időjárás is kedvez a strandoláshoz, szívesen átugrik az ausztriai Burgba, mondja. A kis osztrák tó is a nagy kedvencek közé tartozik.

A nyár a táplálkozás szempontjából is jó évszak, főleg, ha valaki kedveli a gyümölcsöket. Márpedig Kati imádja, főleg a cseresznyét és az almát, szeptemberben pedig a családi tőkéken érő szőlő a nagy kedvenc.

Újra indul a Nap szépe sorozat

Augusztusban újra indul a Vas Népében a Nap szépe sorozat, amelynek végén megválasztjuk Vas Megye Szépét. Már lehet jelentkezni a versenyre. A jelentkezési lap és a játék szabályzata elérhető ide kattintva. A fotókat és a jelentkezési lapot digitális formában a [email protected] címre vagy a Vas Népe, Szombathely, Pf. 100. címre kell eljuttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!