Ötszáz dolgozóját küldi el a Sága Foods Zrt.

Sárvár - Félezer dolgozójától válik meg a Sága Foods Zrt. Az ország egyik legnagyobbb - angol kézben lévő - élelmiszeripari cége az elbocsátástól piaci pozíciónak megerősödését reméli.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A legnagyobb hazai baromfiexportőr vállalkozás vezetése a piaci környezet romlásával indokolta lépését, az elbocsátás fizikai és szellemi munkakörben dolgozókat is érint majd. Az angol Bernard Matthews cégcsoport alkalmazottainak száma februárban csaknem 1800 fő volt. A létszámleépítésről ma kora délután munkásgyűlésen tájékoztatták a dolgozókat. 

Azt, hogy pontosan kiket küldenek el,  június 10-ig közlik, a létszámcsökkentést fokozatosan hajtják majd végre, a munkahelyek valószínűleg november végéig szűnnek majd meg.



"A SáGa Foods - az ország egyik legnagyobb baromfitenyésztő és élelmiszeripari vállalata - áttekintette a társaság működését és tájékoztatta munkavállalóit, hogy a piaci környezet további romlása miatt elkerülhetetlen a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése",  olvasható a cég igazgatóságának lapunkhoz eljuttatott állásfoglalásában.

A vállalat vezetése tárgyalásokat kezdeményezett az üzemi tanáccsal, a munkavállalói érdekképviselettel, a Munkaügyi Hivatallal és Sárvár polgármesterével a várhatóan mintegy 500 főt érintő leépítésről. 

A Ságánál úgy vélik, a tervezett lépések támogatják a vállalat piaci pozícióinak megerősítését és biztosítják a megmaradó 1300 munkatárs munkahelyét.

"A működés stabilizálását szolgáló intézkedések mellett a SáGa Foods átfogó üzletfejlesztési programmal kívánja új, hosszú távú fejlődési pályára állítani a vállalatot", teszik hozzá.

Kapcsolódó dossziénk: 

A válság helyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!