Ötvenéves a vépi mezőgazdasági szakiskola

Alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli a vépi mezőgazdasági szakiskola. Az évtizedek alatt többször is változott a neve, ám ami állandó: mindig alázattal szolgálta a magyar agrárium ügyét.

Simon Erzsébet

Agrárszolgák ünnepe JUBILEUM Sikersztorit írt a szakiskola  az eltelt ötven év alattVép  (ser)  

 Ünneplőbe öltözött pénteken az egykori gépészképző, mai nevén FVM DASzK Szakképző IskolaFVM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium.

Az intézmény alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából már  novemberben elkezdődtek a különféle emlékező programok. A fenntartó minisztérium államtitkárának, Gőgös Zoltánnak a jelenlétében tartották meg a központi ünnepséget. Ugróczky Ferenc igazgató a köszöntőjében személyekhez kapcsolva elevenítette föl az iskola történetét.
Mint mondta, az eltelt évtizedek alatt többször is változott az intézmény elnevezése, ami viszont állandó: mindig is alázattal szolgálták a magyar agrárium ügyét. Mondhatni, ötven év alatt sikersztorit írtak, amely elválaszthatatlan az iskolaalapítótól, Harsányi Lajostól, a nagy építkezőtől.

A második igazgató, dr. Apró Attila  mondhatni  világhírűvé tette az iskolát. De jó szívvel emlegetik a soron következő vezetőket, Éder Lajost, Soós Pált, a nagyszerű helyetteseiket, és mindazokat a munkatársakat, akik hozzájárultak az eredményes oktató-nevelő munkához. Ők együtt tették Vépet a középfokú mezőgazdasági szakképzés fellegvárává.

A szaktárca államtitkára arról beszélt, hogy a minisztérium eltökélt szándéka  a változásokon, szervezeti átalakuláson is átesett intézményrendszer további fönntartása, hogy minél több kitűnő szakembert képezhessenek a mezőgazdaság számára.

Kapiller Sarolta a megyei közgyűlés  elismerő oklevelét átadva pedig azt mondta: az iskola a megye szellemi életében is meghatározó szerepet tölt be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!