Prima Primissima: Kisterenyei Ervin a művészetek kategória egyik jelöltje

Megyei primákat választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Vas megyei szervezete. A három kategória jelöltjeit egyesével mutatjuk be.

Varga Nóra

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei küldöttgyűlése ebben az évben is három: kultúra és művészetek, tudomány, valamint oktatás és közművelődés kategóriában állított jelölteket. A kultúra és művészetek kategória egyik jelöltje Kisterenyei Ervin festőművész restaurátor. 

- A középiskolai tanulmányaimat a hatvani Bajza József Gimnáziumban végeztem -  tudtuk meg Kisterenyei Ervintől.  - Az érettségi után híradástechnikai műszerész szakmát tanultam, majd a Szegedi Tanárképző Főiskolán magyar-rajz szakos diplomát szereztem. A Magyar Képzőművészeti Főiskola tanárképző szakát és a festőrestaurátor művész szakát is elvégeztem. -

Kisterenyei Ervin 1975 és 1980 között a Feszty-körkép restaurálási munkáit vezette, 1996-ig a Művészeti Alap megbízásain dolgozott szabadfoglalkozású restaurátorként. 1996 óta egy restaurátor bt. ügyvezető restaurátora.

A cég jelentősebb munkái közé sorolja, a szombathelyi székesegyház, a Sándor-palota, a   mádi zsinagóga, a fertődi Esterházy-kastély kápolnájának restaurálását.

Lapunk olvasói a jelöltek közül a hamarosan megjelenő szavazólapon és honlapunkon közönségdíjast választhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!