Prima Primissima: Veress Márton a tudomány kategória jelöltje

A megyei prima jelölteket egyesével mutattuk be. Ezen a héten mindegyik lapszámunkban megjelenik a szavazólap, s szerdától a honlapunkon is voksolhatnak az olvasók a közönségdíjasra.

Varga Nóra

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ötödik  éve megyei szintről indítja a jelöltállítást a Prima Primissima-díjra. A VOSZ megyei küldöttgyűlése ebben az évben is három: kultúra és művészetek, tudomány, valamint oktatás és közművelődés kategóriában állított megyei jelölteket.

A tudomány kategória egyik jelöltje prof. dr. Veress Márton, egyetemi tanár, dékán, intézetigazgató, tanszékvezető, az MTA doktora. Veress Márton megszervezte a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karát, a Földrajz- és Környezettudományi Intézetet, valamint  a Természetföldrajzi Tanszéket.

Irányításával készültek el  a földrajztanári és geográfus mesterszakok akkreditációs anyagai. 2008-tól a földrajz tanár, 2009-től a geográfus mesterszak képzésre kapott engedélyt az intézmény.  Számos pályázatot nyert el.  

Több tudományos társaság tagja, eddig 150 szakmai tudományos cikke jelent meg,  valamint szakértőnek kérte fel a National Geographic folyóirat a bemarahai tsingyt bemutató cikk elkészítéséhez. Veress Márton  több elismerés birtokosa.

A megyei Prima-díj átadó gálája november 5-én 13 órai kezdettel Kőszegen, a Jurisics vár lovagtermében lesz. Olvasóink a közönségdíjasra voksolhatnak, a szavazatokat november 3-ig várjuk. 

 Olvasóink a közönségdíjasra voksolhatnak, a szavazatokat november harmadikáig várjuk a szerkesztőségünkbe, Széll Kálmán utca 40. , Szombathely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!