Rendőrre támadt az agresszív koldus Győrben

Ütötte, rúgta, lökdöste a rendőrt az a férfi, akit erőszakos kéregetése miatt próbáltak igazoltatni a hétvégén egy győri szupermarket parkolójában.

MTI

A rendőrségre szombat délelőtt érkezett bejelentés szerint a férfi és egy nő több embertől is erőszakkal próbálta megszerezni a bevásárlókocsit, hogy visszavegye belőle a működtetéshez szükséges százforintost, a magatartásukat kifogásolókat pedig megfenyegették.
   
A helyszínre érkező járőr megpróbálta igazoltatni a 27 éves férfit, de az a többszöri felszólításnak sem tett eleget, majd lökdösni, rugdalni, köpködni kezdte a rendőrt, adóvevőjét letépte. A rendőr csak egy arra járó férfi segítségével tudta megfékezni az őrjöngőt - tájékoztatott Kálmán Gabriella.
   
A férfit és a rendőrt szidalmazó nőt is előállították, de utóbbi ellen nem indult eljárás. A rendőrre támadó kéregető ügyében a Győri Rendőrkapitányság koldulás és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett, és hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett a Győri Nyomozó Ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!