Szemétgyűjtési akció a Föld Napja alkalmából

A tavasszal együtt eljött a nagy szemétgyűjtési akciók ideje. Valószínűleg sokan, sok helyen csatlakoznak majd a föld világnapjához köthető kezdeményezéshez.

Prófusz Péter

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. április 21-ei szemétgyűjtési akciójához kapcsolódva a hétvégén Nagysimonyi és Tokorcs környéke is megszabadult a főút mentén, illetve a két település határában lévő hulladéktól.

Mint azt Lábos András, Nagysimonyi polgármestere elmondta: immár hosszú évek óta megszervezik a szemétgyűjtési akciót. Tokorcs és Nagysimonyi  képviselő-testületének tagjai, valamint a helyi lakosok a főútmenti árkokat, és a  települések határát tisztították meg a hulladéktól.

A polgármester hangsúlyozta: a renitens szemetelők bőven adtak munkát a helyieknek, ugyanis nemcsak flakonokat találtak az út mellett, hanem üvegtáblát, kerékabroncsot és egy teljes iratcsomagot is. A szemetet hétfőn vitték Nagysimonyiba, ahonnan majd április 21-én, a közút  föld világnapi akciója idején szállítják el a rendszerető helyiek által összegyűjtött hulladékot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!