Színészek a közönség között: különleges színházi találkozó Fityeházán

Fityeház - Rendhagyónak ígérkezik a színészek és a közönség vasárnapi találkozója a Zala megyei Fityeházon, ahol nemcsak színi előadásokat láthat a publikum, de beszélgethet, főzhet, focizhat vagy akár borozgathat is a fellépőkkel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ötletadó és egyben művészeti szervező Takács Dániel az MTI-nek elmondta: ő maga is színművészetet tanul Szombathelyen, de a Fityeház Fejlődéséért Közalapítvány Kapu címet viselő programjának szervezője és házigazdája. 
    
A Nagykanizsától néhány kilométerre fekvő településen ott lesz a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház és a Kvártélyház Szabadtéri Színház, a barcsi Dráva Völgye Középiskola Irodalmi Színpada, Almásházáról a Táltos Tájszínház, valamint a veszprémi Teleszterion Színházi Műhely.
    
Takács Dániel elképzelése szerint kell egy olyan hely, ahol kötetlen formában, szabadon találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. Olyasfajta elképzelés vezérelte, mint amit Supka Géza, a könyvhét kitalálója megálmodott annak idején: menjenek ki az utcára a művészek és találkozzanak a közönséggel. Ez a randevú egy lehetőség a falubelieknek, hiszen számukra is fontos a színház, mint színvonalas szórakozási lehetőség, a színészek számára pedig inspiráló lehet, hogy a színpadról a nézők közé telepedjenek. A művészek ugyanakkor egymás munkáit is megismerhetik a találkozó révén. 
    
A fityeházi, családias hangulatúnak szánt színész-közönség találkozóra egyaránt lázasan készülnek a falubeliek és a társulatok tagjai. Helyi adományokból, vállalkozások felajánlásaiból teremtették meg a feltételeket, és olyan teret kerestek a községben, ahol hangulatos környezetet tudnak biztosítani a szabadtéri programhoz, amely részletesen olvasható a www.kaputalalkozo.com oldalon. 
   
A találkozót Jordán Tamás nyitja meg, a résztvevő társulatok előadásain kívül azonban más élményt is kínálnak a szervezők. Rögtönzések részesei lehetnek a színészek által, helyi zenészekkel kísért népek dalait hallgathatják meg és akár táncra is perdülhetnek a nézők a szombathelyi színészzenekar esti koncertje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!