Szombathelyi jelölt az MTV elnöki posztjára

Szombathely – A volt elnök Rudi Zoltán és a szociológus Hammer Ferenc mellett az MTV szombathelyi központú regionális stúdióját nyolc évig irányító Pehi László is pályázik a Magyar Televízió elnöki posztjára.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ország nem Budapesten élő háromnegyede „ma egy kicsit el van hanyagolva” az MTV-ben – hangsúlyozta érdeklődésünkre Pehi Lászó, hozzátéve, úgy erősítené a Magyar Televízió közszolgálati jellegét, hogy visszaszorítaná a kereskedelmi jellegű produkciókat, különösen pedig a licencműsorokat. 

Ha elnyerné a tisztséget, fő feladatai közé sorolná még a köztévé képi világának nyugodtabbra hangolását és a vidék felé fordulást. „Rudi Zoltán egyenesbe állította az MTV-t, az általa elkezdett utat szeretném folytatni. Az intézmény pénzügyi stabilitásának fenntartása előfeltétele a nyugodt értékteremtő munkának”- fűzte hozzá Pehi László, aki 1992 és 2000 között irányította az MTV szombathelyi központú regionális stúdióját.



Pehi László indul az MTV elnöki posztjáér Fotó: Horváth Csaba

Pehi László cége, a Pro 28 Stúdió – amely a Sárvár körzetében sugárzó Isis Rádiót is működteti – azóta bedolgozik mindkét közszolgálati televíziónak; máig ők készítik például a Magyar Televízió szlovén nemzetiségi műsorát, de számos pályázati alkotás fűződik a nevükhöz, filmjeiket a nézők láthatták a régióban működő városi televíziókban, az MTV-n és a Duna Televízióban egyaránt.

Kik indulnak még a posztért, és ki vezeti jelenleg a köztelevíziót? 

Erről is tájékozódhat ide kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!