Szombaton este Lord of the Dance az Aréna Savariában

November 12-én, szombaton az Aréna Savariába érkezik Michael Flatley extravagáns táncshow-ja, a Lord of the Dance, amelyet tanítványai táncolnak 19 órától.

Merklin Tímea

A Lord of the Dance-t, az ír Tánc Urát ismeri az egész világ. Több, mint százmillió ember látta a műsort. Hat kontinensen állva tapsolták táncosait. Királyok és elnökök adóztak a lélegzetelállító előadásnak. Ebben a hónapban egy háromállomásos Magyarországra turnéra jön a show.
 
Michael Flatley nevét 1994-ben ismerte meg a világ, amikor fellépett az Eurovíziós Dalfesztiválon. A mindössze hétperces műsor megváltoztatta az ő életét és a világ szórakozásról alkotott felfogását is. A Lord of the Dance show 1996-ban született. Michael nyolc  hét alatt találta ki, állította színpadra, rendezte meg és koreografálta az előadást,  a főszerepet is maga táncolta 1998-ig, négyszázszor.
 
A Lord of the Dance története az ír mondavilágon nyugvó, klasszikus mese a Jó és a Gonosz örök harcáról. A történet szerint a Kis Lélek az időn átutazva a Tánc Urának segítségére siet, hogy az meg tudja védeni az embereket az őket kísértő, gonosz Don Dorcha-tól. Amikor a Sötét Nagyúr gonosz ereje a hőst magát is megkísérti, az utazás folytatódik, elragadva a nézőt a szerelem, veszély és vágy mitikus univerzumába.

A Dél-Afrikában és Dél-Amerikában minden ismert jegyeladási rekordot megdöntő műsor most hozzánk érkezik, hogy a magyar közönséget is elkalauzolja a kelta mondakör varázslatos álomvilágába. A közel félszáz táncos professzionális mozdulatai, a lenyűgöző jelmezek, a csak itt és sehol máshol nem látható színpadi megoldások kiragadják a publikumot a jelenből és elrepítik a kelta álmok földjére.
 
A Flatley által alapított táncakadémiákon tanult társulat látogat el hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!