Szórakoztató és kézműves programokat is kínál a Herényi Virágút

Nyolcadszor rendezi meg vasárnap a Herényi Kulturális és Sportegyesület a városrész virág- és dísznövény-kertészeinek kiállítását és vásárát, a Herényi Virágutat.

Tersztyánszky Krisztina

A Béke tértől a Bertalanffy Miklós utcáig terjedő utcákban, közel egy négyzetkilométeres területen több mint harminc környékbeli kertészet és vállalkozás mutatja be és kínálja termékeit a vásározóknak. A rendezvényre jó idő esetén 20-25 ezer látogatót várnak, köztük az előző évekhez hasonlóan szakmai érdeklődőket és a megyehatárokon túlról érkező kertbarátokat is. A virágvásár mellett ezúttal is számos kulturális és szabadidős programot kínálnak azoknak a családoknak, amelyek itt kívánják eltölteni a vasárnapot.

A program nyolc órakor a Szent György tiszteletére tartott szentmisével kezdődik. A szervezők a továbbiakban több helyszínen várják az érdeklődőket. A Németh  László utcai téren színpadot állítanak fel, ahol fél órás időközökben más-más ének- és zenekar műsora szórakoztatja a közönséget. A Herényiek Házában két kiállítás is nyílik az alkalomhoz illő témában.

A virágkötészeti verseny és kiállítás témája a zene lesz, Odonics Józsefné pedig foltvarrással készült virágokat mutat be a közönségnek. Az épületben kézműves foglalkoztató és logikai játék szórakoztatja a legkisebbeket.  A szabadban lehet jurtát állítani, lovagolni, lesz ugráló vár, kovácsoltvas bemutató és fafaragási lehetőség.

A felüdülni vágyókat vásári ételek és borudvar várja. Három órától Mészáros Tibor erőemelő világbajnok találkozik a rajongókkal. A Béke téren virágdísz és üvegdísz készítő bemutatóban gyönyörködetnek a vásározók. Itt lesz a Fekete István Állatvédő Egyesület is, örökbe fogadható kisállatokkal. A Tulipán utcai téren a Szent György napi búcsúsok állítják fel sátraikat. A virágúton sétálók sok érdekes attrakcióval találkozhatnak, több helyen énekesek, táncosok, tamburások gondoskodnak a jó hangulatról. A kertészeti standok szépségversenyének eredményét öt órakor hirdetik ki.

A rendezvény miatt vasárnap 10 és 18 óra között az 1-es helyi autóbuszjáratok nem érintik a Herény, Béke tér autóbuszfordulót. A járatok a Szent Imre herceg utca  Tulipán utca útvonalon közlekednek és a Szabó Imre utca  Tulipán utca kereszteződésénél kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A Tulipán utcában tilos a parkolás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!