Szova: közel húszmilió forinttal tartozik az Unihall Kft.

Bírósági per indult az Arena Savariát üzemeltető Unihall Kft. ellen: ebben a perben a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. a felperes.

Peltzer Géza

A Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. (Szova) sajtóközleményt juttatott el portálunkhoz, amiből kiderül, hogy az Arena Savariát üzemeltető Unihall Kft. 2009 novembere óta összesen 19 millió 813 ezer 680 forinttal tartozik a Szova Zrt.-nek.

A Szova Zrt. a tartozás behajtása érdekében fizetési meghagyást bocsátott ki, de az Unihall erre sem teljesítette kötelezettségét - áll a közleményben. Az eljárás ezután perré alakult. A Szova arról is tájékoztatta portálunkat, hogy ezt a pert a Vas Megyei  Bíróság egyesítette az Unihall által a Szova Zrt. és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ellen kártérítés címén indított perrel.

(Legutóbb tavaly márciusban foglalkoztunk a győri székhelyű Unihall és a város, illetve a Szova közötti jogvitákról. Akkor arról számoltunk be, hogy előző év őszén beperelte a Szova Zrt. az Arena Savariát üzemeltető Unihall Kft-t: a vagyonhasznosító azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy jogszerű az üzemeltetési szerződés felmondása, és kötelezze az Unihallt a létesítmény elhagyására.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!