Takács Dániel bábszínész lett az Év férfija

Takács Dániel bábszínész lett az Év férfija honlapunk internetes szavazásán lezajlott versenyben, ahol a 2011-es év Púder nélkül oldalain megjelent a Hét férfijaira lehetett voksolni.

Merklin Tímea

- Ennyi haverja nincsen senkinek - mondta Kelemen Zoltán színész, gratulálva Daninak, amiért a legtöbben rá szavaztak.

Takács Dániel bábszínészt most egy afrikai mesében, a feketék tanítójaként láthatjuk a Mesebolt Bábszínház legújabb, Nanga, a varázslónő című darabjában, amelynek vasárnap volt a premierje. Az előadás érdekes keveréke a maszkos és bábos játéknak. A tanító figurája egy teljes emberi alak, maga a színész a báb, maszkkal a fején. Érdekes a szerelem a tanító és Nanga közt.

- A kútnál kezd kialakulni a szerelem, de nem bontakozhat ki, mert előbb meg kell oldani a kiselefánttá változott gyerekek problémáját. A szüleim is így voltak - meséli Dani. Antikváriusok voltak, és elhalasztották az esküvőjüket a könyvhét utánra. Ezért volt június 9-én. A párom, Karina meg azon a napon született.

Kitől is tudhatnánk meg hitelesebb információkat az "Év férfijáról", mint attól a lánytól, aki hozzátartozik, jól ismeri. Szigethy Karinát kérdeztük: Mi tetszik neki Daniban? Mi mindent szeret benne?

- Dani előtt soha nem találkoztam olyan fiúval, akivel rögtön mindenről el tudunk beszélgetni. Én is művészettel foglalkozom, énekelek, így partnerek vagyunk egymásnak, tudunk egymásnak tanácsot adni. Hasonló céljaink, gondolataink vannak, tudjuk egymást előrevinni a párkapcsolatban - mondta Karina. 

- Nagyon harmóniára törekvő személyiség, mindig igyekszik, hogy intellektuálisan oldjuk meg a problémákat, ne ragadjon el minket a hév. Szereti a megszokott rendet, ha nyugalom van, ő is nyugodt. Ha valami zavar támad, azonnal elkezd küzdeni a nyugalom visszarendezéséért. Nem alkalmazkodó típus. Mindig azért a létért küzd, amit megszokott. -

Takács Dániel 25 éves, kilátásban van a diplomája, idén végez a SEK ének-zene karvezetés szakán. Most sok nehézsége van, mert egybeesik a vizsgaidőszak a próbaidőszakkal, nem könnyű megfelelni az elvárásoknak.
Idén még két darabban játszik majd: A félős kistigrisben és az Akárki című moralitásjátékban. Színésztársával, Kovács Bálinttal saját darabon gondolkodnak.

- A moralitásjáték foglalkoztató, ráhangoló játékokkal kezdődik, a nap végére alakul ki az előadás. Igazi családi színház - tudjuk meg Danitól.  - Manapság hajlamosak vagyunk elfeledni, miért élünk, elveszünk a részletekben. A moralitásjátékban szó szerint megtestesülnek az  emberi tulajdonságok. Ezek  kapcsolatai alakítják a történetet.

SZÁMOS HANGSZEREN TUD JÁTSZANI

Kovács Dániel sok hangszert meg tud szólaltatni, öt-hatot (harmonika, trombita, gitár, tambura, citera, furulya) gyakran használ is. A Nanga, a varázslónő című  mese kedvéért társaival együtt kongázni tanult afrikai ritmusokat. Dani Fityeházról származik, ahol idén is lesz lehetőség megszervezni a Kapu elnevezésű színész - közönség találkozót. Dani ennek fő szervezője, olyan értelemben, hogy "össze kell hozni a sok jóakaratot." Egyszer már sikerült, bízik benne, hogy nyár végén, ősz elején ismét fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!