Társkeresés, de hogyan? - Tuti tippek szingliknek

<b>VN</b> - Úgy tűnik, eljárt a Brid­get Jones által népszerű­sített szingli divat felett az idő. Egyre többen gondolják úgy, hogy nem igazán jó egyedül.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ezt támasztja alá, hogy különösen Valentin-nap környéken nő meg a társ­kereső weboldalak látoga­tottsága. Talán épp annak re­ményében, hogy a szerelmesek ünnepét már nem kell egyedül tölteni.
 
A fiatalok sokat panaszkod­nak, hogy nincs lehetőség az ismerkedésre. Véleményük sze­rint a diszkókban hosszú távú kapcsolatra nehéz vagy egyál­talán nem lehet szert tenni.
 
A kül­földi példákat követve Ma­gyarországon is meghonosodnak a társkereső főző bulik (már Szombathelyen is van), koktél randik, de egyedülállóknak tánctanfolyamokat, ismerkedé­si esteket is szerveznek.
 
Az egyik legkülönlegesebb ötlet a Rapid Randi, ami akár­csak külföldön, hazánkban is hamar népszerűvé vált. Ma­gyarországra egy Párizsból ha­zatérő pár hozta az ötletet. A Rapid Randi 2003 óta szervez minőségi ismerkedési bulikat, rendezvényeket.
 
- A „speed dating” hét fiú és hét lány részvételével zajlik - meséli Ági, az egyik ötlet­gazda, a rendezvények házias­szonya. - Egy kellemes kávézó­ban találkoznak a jelentkezők. Hét perc áll a rendelkezésre, hogy a beszélgetőpartnerről kiderítsék, szimpatikus-e. Folyamatosan cserélődnek a párok. Ezt követően a szim­pátialapokat beszedjük, kiér­tékeljük. Akiknél kölcsönös a találat, megkapják egymás elérhetőségét. A 7 percet pszichológusok találták ki. A véleményük szerint ez elég arra, hogy kiderüljön, egy hul­lámhosszon vannak-e. Másik szempont, hogy 7 percet egy kellemetlen beszélgetőtárssal is kibírunk.
 
Egy ceremóniamester segíti a jelentke­zőket. Ő jel­zi, mi­kor kez­dődhet a beszél­getés. Addig nagy az izga­lom, utána viszont könnyen feloldód­nak a résztvevők. Az egész olyan, mint egy társasjáték.
 
A szervezők minden jelent­kezést elfogadnak, nem szűrik a párra vadászokat. A tapaszta­lat szerint inkább értelmiségi­ek - jogászok, közgazdászok, informatikusok - választják a Rapid Randit. A szervezők szerint ez annak is betudható, hogy itt beszélgetni kell. Akik nem tudnak jól kommunikálni, eleve nem jelentkeznek.
 
Aki a külsőt tartja a legfontosabb­nak, inkább válasszon fényké­pes társkeresőt - tanácsolják a bennfentesek. A szervezők próbálják meg­tudakolni, általában miről be­szélgetnek a felek. A legtöbb randin a munka és a szabadidő szolgál kiindulópontként. A be­szélgetőtársak sokszor el sem hiszik, hogy letelt a 7 perc és szívesen folytatnák a cse­vegést.
 
Elsősorban a 25-35 éves korosztály gondolja komolyan a társkeresést. A szervezők több esetben siker sztoriról tudnak beszámolni. Nem egy gyors randi végző­dött házassággal. 
Sokan döntenek az interne­tes társkeresés mellett is. Ré­gebben furcsán néztek azokra, akik regisztráltatták magukat a speciális oldalakon. Mára teljesen elfogadottá vált.
 
- Irodá­ban dol­go­zom, gyakran este 8-ig, 9-ig bent va­gyok a cégnél - meséli a 32 esztendős Andi aki rendszeresen a neten keresgél társat. - Napköz­ben előfordul, hogy van egy kis szabadidőm, ilyenkor felme­gyek a társkeresőre, elolvasom az új leveleimet. Nem nehéz a regisztrálás. Mivel számunkra idegenek vannak fenn a világ­hálón, jobban, gyorsabban megnyílunk egymás előtt. Én hamar ráveszem a partnert a találkozásra. Nem jó húzni egy­mást, ha úgy­sincs meg a szimpátia. Volt olyan neten talált párom, akivel négy évig együtt éltem. Általában jól szituált emberek jelentkez­nek. Előfordult, hogy pszicho­patába botlottam, de hamar kiszűrtem, így vele a randiig sem jutottam el.
 
A netes társkeresőkön nem egy esetben hazudnak a re­gisztráltak a korukról, magas­ságukról, családi állapotukról, iskolai végzettségükről.
 
A társ­kereső irodák is lá­togatottak. Itt ál­talában a cég vezetője beszélget a felekkel. Megtudakolja, milyen társra vágynak. A válaszokat figyelembe véve próbálja összehozni a párokat. Igaz, az elit társkeresők akár tetemesebb pénzt is elkérnek a jól szituált ügyfélért. Ezzel szemben több ismerkedési forma szinte ingyen van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!