Tiszta Hollywood Szombathelyen - filmrészletek élő zenével a Bartók Teremben

Arany csillagokkal felszórt vörös szőnyegen vonulhatott be a közönség a Savaria Szimfonikus Zenekar Hollywood Classics koncertjére, ahol négy sztárvendéget láthattunk.

Merklin Tímea

A híres filmzenék koncertje előtt természetesen tűzijáték is volt: a Bartók Terem fölött pattogtak a fényes szikrák, megalapozandó a hangulatot, amit a James Bond Bárban lehetett fokozni: a  zongorán Peltzer Géza játszott, a retró mikrofonba Horváth Meggie énekelt, a szünetben ugyanitt vodka-martini  rázva, nem keverve, ahogy a 007-es ügynök szereti.

A Hollywood Classics koncert olyan, mintha moziban ülnénk: híres filmek kivonatait nézzük, és élőben játsszák hozzá a zenét  felidézve a filmek legjobb pillanatait, de áthelyezve a hangsúlyt a hangzásra, a különben a háttérben maradó zeneszerzőkre.

A figyelem átterelődik a képiségről a társaságunkban életre kelő zenére: látjuk, halljuk mint kerekedik a nagyszerű jelenetekhez grandiózus muzsika, a finomságokat mint kíséri visszafogott zenei líra. Itt van Spielberg Elveszett frigyládája  Indiana Jones John William zenéjére megmenti az apját, felvillan egy epizód a Schindler listájából, később a Jurassic park dínóharapásait szemlélhetjük újra. 

Dobó Kata lebetegedett, Görög Zita jött helyette, Stohl Andrással vezetik a műsort. Stohl bedobja Forrest Gump édesanyjának nagy tanítását: Az élet olyan, mint egy doboz bonbon, az ember nem tudhatja, mit vesz ki belőle. Tom Hanks fut Alan Silvestri zenéjére.

Stohl  hasbeszél na, melyik film következik, igen, az E. T.  John Williams a zeneszerző itt is, ő maga ezt tartja a legjobb zenéjének.  Jön a Love Story Bozsodi Lóránt hegedűszólójával, a Bond-film és zenéje Horváth Meggie nagyszerű közreműködésével.

A szünet utáni blokkban Mérei Evelin arat nagy sikert, a Vuk  főcímdalát énekli: Fürge rókalábak, surranó kis árnyak... Megtudjuk, a  nyolcéves kislánynak Hannah Montana és Lady Gaga a példaképe, sztár szeretne lenni. Az apukája, Mérei Tamás zenekarigazgató biztosította neki ezt az első fellépést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!