Tízezreket várnak a hőlégballon parádéra

Szombathely - A világ legprímább hőlégballonosai érkeznek hamarosan a nyugati határ mellé, a hofkircheni világbajnokságra harmincezer nézőt és több mint száz résztvevőt várnak. Az új Steve Fossettek Szombathelytől alig hetven kilométerre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hőlégballonos világrekordra aligha számíthatunk, annyi azonban bizonyos, hogy pompás látványt nyújtanak majd szeptember 13-21-e között az átlagban 2300 méteres magasságban navigáló versenyzők Hofkirchen közelében. A világbajnokságon lesz egyéni és csapatszám is - előreláthatólag három magyar ballonosnak - Németh Zoltán, Végh Sándor, Török Sándor - szurkolhatunk. 



Felülről térkép e táj Fotók: Kiss Teodóra

A sportolók különböző kategóriákban versengenek, ezek között szerepel például, hogy hogyan lehet adott távolságra a legrövidebb, vagy a leghosszabb idő alatt megtenni. Érdekesség, hogy a versenyekhez szinte teljes szélcsendre van szükség, és ha a felszállóhely ötven kilométeres körzetben vihar van, lefújják az indítást.



Készülőben az óriás lufi

A vb utolsó napján ünnepélyesen átadják a stafétát az esemény legközelebbi rendezőjének, ami Debrecen városa lesz 2010-ben. 

Részletek a pénteki Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!