Tóth Péter türelmet kér a Hali-szurkolóktól

Hat meccsen hét pontot gyűjtött tavasszal a Haladás: a zöld-fehér szurkolók egy része szerint azonban a mutatott játék már-már botrányos. A vasiak csapatkapitánya, Tóth Péter úgy látja, egyelőre az eredményesség a legfontosabb.

Pum András

A 21. forduló után a 13. helyen áll a labdarúgó Soproni Ligában a Haladás együttese, Halmosiék négy ponttal előzik meg a 15., kiesőhelyen lévő, egy meccsel kevesebbet játszó Nyíregyházát. A szurkolók egy része a különböző fórumokon zúgolódik, a fanatikusoknál elsősorban a fehérvári, 4:2-re elveszített meccs, pontosabban a szerintük lélektelen játék verte ki a biztosítékot. Az Újpest ellen aztán a szokásos nagy molinók nélkül, szinte csenbdne figyelte a "B"-közép a pályán történteket. A Haladás csapatkapitánya türelmet kér a szurkolóktól, szerinte jelen helyzetben az eredményesség a legfontosabb.

- Lehet, hogy mások nem így látják, de úgy gondolom, valamennyi tavaszi meccsünkön volt esélyünk a győzelemre, de legalábbis a pontszerzésre mindenképpen - vélekedett Tóth Péter, a Szombathelyi Haladás csapatkapitánya. - A nyitányon az Üllői úton a 90. percben kaptunk ki, a Videoton ellen ugyan az első félidőben nem volt helyzetünk, de mindhárom gólt mi rúgattunk a fehérváriakkal, aztán a második félidőben valamelyest sikerült kozmetikáznunk az eredményen. A Debrecen ellen sem ment rosszul a játék, a balszerencsés gól után kitámadtunk, de lekontráztak benbennünk, és 0:2 után már tényleg eldőlt a meccs. Az Újpestet emlékeim szerint legutoljára 1998-ban, még Mihalecz István edzősködése idején vertük meg idehaza, amikor 4:1-re győztünk. Most 1:0-ra nyertünk a lilák ellen, szurkolóink egy része mégis ellenünk fordult a lefújás után. Pedig egy volt válogatottakkal teledűzdelt Újpestet gyűrtünk le - az igaz, hogy nem éppen szemet gyönyörködtető játékkal. De mindenki elhiheti, nem tudatosan játszottunk úgy, ahogy. Másrészt jelenlegi helyzetünkben az eredményesség a legfontosabb, momentán nem az a célunk, hogy parádézzunk, hanem, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Azt hiszem szurkolóink is ennek örülnek a legjobban.

 

- Összeségében az eltelt hat fordulót nem értékelem túl pozitívan, a tetszetős játékkal bizony eddig adósak maradtunk - folytatta a csapatkapitány. - De mint előbb is említettem, legfontosabb, hogy nyerjünk. Ami a saját, tavaszi produkciómat illeti: bizony azzel sem vagyok elégedett. Elsősorban a támadásokba kellene gyakrabban belépnem, miután ez elmarad, hiányoznak a belőtt labdáim is. Hozzáteszem, erre nem mindig van lehetőségem. Most egymás után háromszor megyünk idegenbe, utazunk Győrbe, Kecsekmétre és Diósgyőrbe. Nem könnyű sorozat, mégis valami azt súgja: elkezdjük a pontgyűjtést. Idegenben valamennyi csapat a masszív védekezésre fekteti a hangsúlyt,és gyors kontrákkal igyekszik meglepni az ellenfelet. Nos, vélhetően mi is így teszünk majd, és hiszem, hogy ez pontokban is megmutatkozik. Konkrétan nem tudom megmondani, hány pontot várok ettől a sorozattól, mindenesetre mindig is maximalista ember voltam. Sűrű a mezőny, két-három győzelemmel nagyot lehet ugrani a tabellán.

 - Szurkolóinktól azt kérem, legyenek türelmesebbek, álljanak mellénk, cserébe igyekszünk minél szebb játékkal kiszolgálni őket - zárta szavait Tóth Péter.

További híreket, érdekességeket a zöld-fehérekről a Haladással foglalkozó oldalunkon talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!