Tragédia Kőszegfalvánál: stabilizálódott a sérültek állapota

2012. április 14., 12:40 szerző: Bajdó Bettina
Pénteken kora délután közmunkásokat szállító mikrobusz ütközött egy motorvonattal Kőszegfalvánál. A helyszínen hárman életüket vesztették, másik négy ember megsérült, őket a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították. A három súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Mint azt megírtuk, az erdészetnél dolgozó közmunkásokat szállító kisbusz ütközött pénteken fél egy körül Kőszegfalva térségében a Szombathely felől Kőszeg irányába közlekedő személyvonattal.

A szerelvény vezetője hiába dudált, a kisbusz vezetője a jól belátható szakaszon fékezés nélkül hajtott a sínekre. A csattanás után a Toyota egy villanyoszlopnak vágódott. A kisbuszban heten ültek. A balesetben hárman kirepültek a járműből és a helyszínen életüket vesztették.

A kisbuszban heten ültek, a balesetben hárman kirepültek az autóból és a helyszínen életüket vesztették Fotó: Benkő Sándor

A mentők négy embert szállítottak a szombathelyi Markusovszky kórházba. Az egyik utas életveszélyesen megsérült, többszörös csigolyatörést, agyrázkódást, zúzódást és lágyrészsérülést szenvedett. A súlyos sérülteknek végtag- és lágyéksérüléseik vannak. Volt olyan sérült, akiket a tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból.

Szombaton a sérültek állapotáról érdeklődtünk. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgatója elmondta, hogy a három súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Hozzátette, hogy két sérültnél halasztott műtétre lesz szükség, a harmadik sérültet pedig nem kell megoperálni. A sérültek már nem a sürgősségin vannak, hanem átkerültek más osztályokra.

Bajdó Bettina

Részletes műsorMűsorok betöltése...