Tragédia Kőszegfalvánál: stabilizálódott a sérültek állapota

Pénteken kora délután közmunkásokat szállító mikrobusz ütközött egy motorvonattal Kőszegfalvánál. A helyszínen hárman életüket vesztették, másik négy ember megsérült, őket a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították. A három súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Bajdó Bettina

Mint azt megírtuk, az erdészetnél dolgozó közmunkásokat szállító kisbusz ütközött pénteken fél egy körül Kőszegfalva térségében a Szombathely felől Kőszeg irányába közlekedő személyvonattal.

A szerelvény vezetője hiába dudált, a kisbusz vezetője a jól belátható szakaszon fékezés nélkül hajtott a sínekre. A csattanás után a Toyota egy villanyoszlopnak vágódott. A kisbuszban heten ültek. A balesetben hárman kirepültek a járműből és a helyszínen életüket vesztették.

A mentők négy embert szállítottak a szombathelyi Markusovszky kórházba. Az egyik utas életveszélyesen megsérült, többszörös csigolyatörést, agyrázkódást, zúzódást és lágyrészsérülést szenvedett. A súlyos sérülteknek végtag- és lágyéksérüléseik vannak. Volt olyan sérült, akiket a tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból.

Szombaton a sérültek állapotáról érdeklődtünk. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház vezérigazgatója elmondta, hogy a három súlyos sérült állapota stabilizálódott.

Hozzátette, hogy két sérültnél halasztott műtétre lesz szükség, a harmadik sérültet pedig nem kell megoperálni. A sérültek már nem a sürgősségin vannak, hanem átkerültek más osztályokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!