Tücsi a Havazinban: műsort vezet az RTL Klubon Aryee Claudia Dedei, a szombathelyi szépség

A szombathelyi származású Aryee Claudia Dedei nem szereti a hideget, huszonnégy éves koráig állította, senki nem tudja rávenni, hogy síeljen. Akkor most miért jár az egzotikus szépség hétről-hétre Ausztria síparadicsomaiba? Eláruljuk, Tücsi egy téli sportokkal foglalkozó műsort vezet az RTL Klubon, ahol a nézők szeme láttára megtanul síelni.

Takács Gábor

Tücsi most úgy gondolja, hogy a szépségiparral végleg szakít, a tavaly őszi Miss Intercontinental nemzetközi verseny volt az utolsó amelyen elindult. Az elmúlt időszakban sokkal jobban érdekli a média világa.

- A Királynő-táborban (a 2009-es országos szépségverseny döntőjében szerepelt Claudia - a szerk.) folyamatosan forgattak velünk a stábok, ott kerültem közelebb a média világához. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán diplomáztam, ezért abszolút illeszkedett a tanulmányaimhoz az, hogy ebben a szakmában kezdjem el a szárnyaimat bontogatni. Egy éve beiratkoztam egy diploma utáni képzésre televíziós szakújságíró szakon. Magamat ismerve, a tanulás nálam itt még nem ért véget. Most leginkább a beszédtechnika tölti ki a szabadidőm nagy részét, sokat kell még gyakorolnom, hogy egyre jobb legyen a beszédem - meséli az egzotikus szépség.

Tücsi tavaly októberben kezdett el az RTL Klub Fókusz című műsoránál dolgozni, kezdetben napi 12 órát volt bent a stúdióban. Eleinte fárasztó volt, nehezen vette fel a gyors ritmust, de az első pillanattól érezte, hogy ez az, amit a jövőben szeretne csinálni.

- Azóta is hálás vagyok a főszerkesztőnek, hogy amikor mindenhol leépítés és létszámstop volt, lehetőséget adott arra, hogy kipróbáljam magam. A Fókusznál több mint egy éve dolgozom riporterként, nincs két egyforma nap. Rengeteg érdekes emberrel és sztorival lehet találkozni. Amióta itt vagyok, több műsorvezető-válogatásra is elhívtak, ami azért nagyon jó, mert így lehet igazán csak rutint szerezni - meséli az egzotikus szépség.

Aztán jött az újabb lehetőség, novembertől márciusig a televízióban futó Havazin műsorban csatlakozik Debreczeni Zitához és Világi Péterhez.

- Hogyha nekem valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy síeléssel kapcsolatos műsort fogok vezetni, akkor ezen jót nevetek. Egyrészt a téllel, mint évszakkal még nem sikerült megbarátkoznom, nagyon nem szeretem a hideget és a „hóval sem volt túl jó a kapcsolatom”, másrészt 24 éves koromig határozottan állítottam, hogy engem senki nem tud „elráncigálni” síelni, az nem az én időtöltésem. Idén márciusban tört meg a jég. Amikor is a barátaim közölték velem, megyünk snowboardozni. Először makacs voltam, ragaszkodtam ahhoz, hogy biztosan nem fogok csúszni, de aztán meggyőztek. Béreltünk boardot és az egyik barátom hatalmas türelemmel belefogott az oktatásomba. Az utolsó nap végére pedig már egészen hasonló mozdulatokat produkáltam, mint a „menő” boardosok - meséli Claudia.

Ekkor persze még nem tudta, hogy következő szezonban a tél nagy részét a sípályákon tölti. Pár hónappal ezelőtt keresték az ötlettel és egy próbafelvétel után megegyeztek, hogy a Havazin műsorvezetője lesz.

- Az első adás felvételein már túlvagyunk, Söldenben a Világkupa induló állomásán forgattunk. Ott mégcsak boardoztam, esésekkel tarkítva, de majd a második adástól (általában 4-5 nap alatt forgatnak le egy műsort, szerdán kezdődött a következő felvétel - a szerk.) oktató segítségével megtanítanak síelni is, amit a nézők nyomon követhetnek.  Az utolsó adásra kiderül, hogy mennyire tanultam meg ezt a téli sportot - emeli ki Tücsi.

Claudia csupán amiatt szomorú, hogy ritkán tud hazalátogatni Szombathelyre. - Sokszor nagy rohanásban vagyok, és úgy érzem, hogy semmire nincs időm. Idén eddig kétszer voltam otthon, húsvétkor és karneválkor, most már egészen biztos, hogy a karácsony lesz a harmadik. Szerencsére az öcsém Pesten tanul és apa is itt dolgozik, úgyhogy velük bármikor tudok találkozni. Anya pedig sűrűn jön, akkor próbálunk minél több időt együtt tölteni. A szombathelyi barátok közül is sokan a fővárosban élnek, nagy a társaság. Szinte minden este összehozunk valamilyen programot, legyen az DVD-zés vagy nagy vacsorákkal egybekötött mozizás - zárja a beszélgetést a Havazin műsorvezetője.

 A Havazin első adása vasárnap lesz az RTL Klubon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!