Új helyiséggel bővült a Nyitra utcai ÁMK diáktanyája

Pályázati forrásból, szülői segítséggel jöhetett létre az a foglalkoztató terem, melyet pénteken adtak át a szombathelyi Nyitra utcai ÁMK-ban.

Prófusz Péter

A Nyitra utcai Általános Művelődési Központban működő diáktanya foglalkoztató termének pénteki ünnepélyes átadásán Marácziné Joó Éva igazgató elmondta:  2006 óta dédelgetett álmuk volt egy ifjúsági pont kialakítása.

Ennek első lépéseként sikerült létrehozni a diáktanya nevet viselő klubhelyiséget. Az igazgató hangsúlyozta, hogy  a pályázati forrás mellett a szülők segítsége is kellett az ifjúsági szoba kialakításához. Mint elmondta: a  sötét pincehelyiségtől sokáig féltek a gyerekek, ám mostantól a kézműves foglalkozásoknak is megfelelő környezetben tudnak helyet biztosítani.

Marácziné Joó Éva a jövőbeli tervekről is beszélt, melyben elsőszámú cél a pince további felújítása, ahol az idősebbek számára alakítanának ki konditermet, illetve multimédiás szobát.

Az új foglalkoztató termet Szakály Gábor tanácsnok adta át, aki hangsúlyozta: napjainkban nagy szükség van azokra a terekre, amelyek színhelyei lehetnek a közösségi életnek.

Az ünnepi műsort az intézmény Írisz mazsorett-, illetve One Step tánccsoportja adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!